Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Exacte parcoursen NK Wielersportweken Emmen bekend

Dinsdag 14 april 2015

Nederlandse kampioenschappen - De organisatie van de NK Wielersportweken in Emmen heeft de parcoursen gereed voor de Nederlandse Kampioenschappen op de weg. Dit jaar wordt voor het eerst gereden met een uniek concept door de bundeling van een groot aantal NK’s, waardoor in de periode 20 tot en met 28 juni 2015 maar liefst zeventien nationale titels worden vergeven op de onderdelen wegwedstrijden en tijdrijden.

Nadat op zaterdag 20 en zondag 21 juni de Nederlandse kampioenschappen voor nieuwelingen (m/v), junioren (m/v) en elite-zonder-contract worden georganiseerd, starten maar liefst acht categorieën op het  NK Tijdrijden op 24 juni. Bijzonder hierbij is dat er zowel vanuit Nieuw-Amsterdam, Klazienaveen als Emmen gestart wordt. Op die manier wil de organisatie de hele gemeente bij de Wielersportweken betrekken. De finishlijn ligt voor alle categorieën in Emmen, waarbij de laatste honderden meters door de net opgeleverde Hondsrugtunnel worden afgelegd. De vrouwen rijden 27,4 kilometer, de mannen krijgen 54,8  kilometer voorgeschoteld.

 

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni vinden de Nederlandse kampioenschappen voor  beloften, vrouwen en profs plaats in Emmen. De beloften rijden op zaterdag  170 kilometer, de vrouwen 144 kilometer. Nieuw is de trui die de beste renster -23 krijgt uitgereikt. Deze jongste vrouwen rijden wel mee met het NK voor de elite-vrouwen, maar krijgen een aparte huldiging voor de nummers één, twee en drie na afloop. De profs krijgen op zondag 253 kilometer voor de wielen. Hun parcours bestaat allereerst uit een noordelijke en een zuidelijke aanlooplus door Drenthe, waarbij ook enkele selectieve klinkerpassages worden opgezocht. Vervolgens worden nog tien ronden van dertien kilometer afgelegd voordat bekend wordt wie de opvolger is van Sebastian Langeveld. En wie dus het rood-wit-blauw een week later mag dragen bij de Tourstart in Utrecht.

Alle parcoursen en verdere algemene informatie zijn terug te vinden op de website www.nkwielersportweken.nl.

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl