Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoole Nederlands kampioen nieuwelingen

Zaterdag 20 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Daan Hoole is Nederlands kampioen geworden bij de nieuwelingen. In Emmen bleef hij medevluchter Marijn van den Berg voor in een sprint met twee. Tom Peters won de sprint van het peloton voor de derde plaats.

Hoole en Van den Berg trokken in de slotronde ten aanval. De voorsprong van maximaal 35 seconden liep in de finale gestaag terug, maar de twee wisten weg te blijven. Hoole boekte zijn eerste zege van het seizoen. "In een sprint word ik niets, dus kon ik maar beter weg proberen te blijven. Op het laatst heb ik wat gepokerd, Van den Berg bleef op kop rijden en toen ik om keek zag ik dat het peloton op een aardige achterstand bleef. Toen ging ik erin geloven. Ik had hem wat sneller ingeschat in de sprint, maar ik won gelukkig ruim. Ik heb een sterk seizoen, maar zag het nog nergens beloond. Wel heel mooi natuurlijk dat het juist hier wel lukt." De winnaar van het brons kende een hectische finale. "Ik reed lek op acht kilometer van het einde, kon weer terug komen, maar toen waren de twee koplopers al weg. Brons was toen het hoogst haalbare."

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in! 

Uitslag

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl