Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Ruiter naar titel nieuweling-meisjes

Zaterdag 20 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Anne de Ruiter is in Emmen Nederlands kampioene bij de nieuweling-meisjes gewonnen. Nadat ze tot twee keer toe zelf in de aanval was geweest, won ze uiteindelijk de onvermijdelijke massasprint. Mylene de Zoete eindigde als tweede, Phaedra Krol veroverde het brons.

De Ruiter tartte alle wielerwetten, want ze kleurde de koers en was toch nog sterk genoeg om de anderen terug te wijzen, al waren de verschillen minimaal op de Hondsrugweg in Emmen. De Ruiter probeerde het nog samen met Tamara van der Horst in de slotronde, terwijl ook Julia Boschker de koers probeerde open te breken. "Ik voelde me heel sterk en daarom wilde ik niemand laten rijden vandaag. Natuurlijk had ik wel veel gegeven, maar ik had vertrouwen in mijn sprint. Ik wist dat ik niet te vroeg aan moest gaan en ben daarom gaan reageren op het moment dat iemand echt het tempo omhoog zou jagen. Toen dat gebeurde, ben ik ook aangegaan en gelukkig kon ik er net voor blijven. Ik draai een lekker seizoen en heb al een aantal zeges op zak. Maar deze steekt er natuurlijk bovenuit."

Foto: © Rudie Ottens

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in! 

Uitslag


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl