Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooistra Nederlands kampioen junioren

Zaterdag 20 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Marten Kooistra is Nederlands kampioen geworden bij de junioren. De Fries won de sprint van een kopgroep van zeven, hij wees Pascal Eenkhoorn (zilver) terug. Lars van den Berg kwam het brons ophalen in Emmen.

De drie waren samen met Willem Bok, Jelle Nieuwpoort, Chiel Breukelman en Ramon van Bokhoven ontsnapt op drie ronden voor het einde. Een trio achtervolgers kwam in de slotfase nog tot op veertig seconden, toen de kopgroep een onrustige finale in ging. Kooistra won eenvoudig de sprint. "Op het laatst werd er getwijfeld en toen nam er iemand afstand. Ik ben er naar toe gesprongen omdat het anders echt te laat zou zijn en toen kon ik er nog voorbij. Op dit NK had ik mijn zinnen gezet en dan is mooi dat het gelukt is. De omstandigheden waren niet zwaar vandaag, maar we konden met zeven man het verschil wel maken gelukkig door samen de koers hard te maken."

Foto: © Sportfoto

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in! 

Uitslag


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl