Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Steigenga soleert naar goud in Emmen

Zondag 21 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Nicole Steigenga heeft het NK voor junior-vrouwen gewonnen. De Friezin ontsnapte in de laatste ronde en hield nipt stand tegen een snel aanstormend peloton. Daar eiste Delore Stougje het zilver op, Karlijn Swinkels won het brons.

Al in de allereerste ronde ontsnapte een kopgroep van vijf met Liena de Jong, Myrthe Willemsen, Celesta op den Brouw, Kylie Waterreus en Anne Huinen. Toen dat vijftal werd ingerekend probeerde Michelle de Graaf het alleen. Nadat ze lang voor een treuzelend peloton uit reed, was de kloof zo gedicht toen het peloton in gang schoot. Steigenga probeerde het al eens in de voorlaatste ronde, maar werd toen ingerekend net na de finishlijn. "Het was een mooi punt, alleen ging ik voor de zekerheid honderd meter later in de aanval. Ik had in een sprint geen enkele kans, dus ik moest alles leggen in die laatste aanval. Heel mooi dat het gelukt is. Ik richtte me eigenlijk meer op het NK Tijdrijden, maar ik heb mijn trui nu al binnen. En dat na een seizoen waarin het door valpartijen helemaal niet liep, maar dit maakt alles goed."

Uitslag

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in! 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl