Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen verrast zichzelf met tijdritgoud

Woensdag 24 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Anna van der Breggen is in Emmen Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De renster uit Hasselt wist Ellen van Dijk, de kersverse winnares van de tijdrit op de Europese Spelen, maar liefst 29 seconden achter zich te houden. Derde werd Chantal Blaak op 1 minuut 14.

Titelverdedigster Annemiek van Vleuten moest genoegen nemen met de zesde tijd. Van der Breggen stond zelf ook te kijken van haar ruime zege. "Ellen van Dijk is natuurlijk van wereldklasse op dit onderdeel, dus als je haar zo ruim voor kunt blijven, dan is dat voor mij ook een verrassing. Dit is mijn eerste nationale titel ooit, ik ben gewoon volle bak vertrokken en heb onderweg geen tijden gehoord. Dus ik ben hier heel blij mee. Dit was voor bondscoach Johan Lammerts ook een meetpunt richting de tijdrit van Rio, dus wellicht opent dat mogelijkheden voor mij. Daar ligt een geaccidenteerd parcours, dat zal mij nog meer liggen." Ellen van Dijk was teleurgesteld, nadat ze vorig jaar door Annemiek van Vleuten was verslagen, was het nu opnieuw raak. 'Na mijn zege op de tijdrit op de Europese Spelen had ik veel vertrouwen, maar dit is gewoon dan weer even slikken. Mijn tijdrit was goed, maar die van Anna was duidelijk nog heel veel beter."

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl