Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wilco Kelderman kampioen; 'heel bijzondere zege'

Woensdag 24 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Wilco Kelderman is in Emmen verrassend Nederlands kampioen tijdrijden geworden bij de beroepsrenners. De renner van Lotto-Jumbo wist gedoodverfd favoriet Tom Dumoulin te verslaan. Dumoulin eindigde op 49 tellen als vierde, omdat ook Rick Flens (zilver) en Jos van Emden (brons) sneller waren

Als gevolg van zijn zege start Kelderman in het rood-wit-blauw in de proloog van de Tour in Utrecht. De renner uit Veenendaal heeft afgezegd voor de wegwedstrijd van het NK, zondag in Emmen. 'Dit is voor mij een hele onverwachte zege. Tom Dumoulin staat normaal gesproken een stapje boven ons op dit onderdeel. Vandaag had hij duidelijk een mindere dag, terwijl ik heel goed uit een trainingskamp uit de Alpen blijk te zijn gekomen. Het is een droom voor mij om in het rood-wit-blauw te starten in de Tour de France en die trui ook verder te mogen dragen. Als team hebben we op de tijdritten niet altijd het maximale eruit kunnen halen de afgelopen tijd, maar die periode lijkt nu afgesloten nu we met drie man op het podium van het NK tijdrijden staan." 

Dumoulin: 'Rusten'

Dumoulin was na afloop teleurgesteld maar realistisch: "Ik denk dat ik niet helemaal goed hersteld ben van mijn optreden in de Ronde van Zwitserland. Dat voelde ik al wel, maar ik hoopte dat ik op 95 procent ook in staat was om te winnen, maar dat was dit keer niet genoeg. Je ziet dat ook anderen stappen blijven maken op dit onderdeel. Voor mijn ambities voor de proloog van de Tour is in principe niets verloren, mijn verwachtingen zijn niet minder hoog gespanen. Ik heb een goed seizoen op de tijdrit achter de rug en hoop dat ook in Utrecht te kunnen laten zien.Het devies is nu rusten, rusten, rusten. Ik zou zondag al niet rijden op de wegwedstrijd, maar dat is nu helemaal verstandig. Ik moet de hoogtestage en de Ronde van Zwitserland verteren en hoop in Utrecht weer over mijn normale vorm te kunnen beschikken."

Foto: © Sportfoto

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl