Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale vrouwentitel voor Lucinda Brand

Zaterdag 27 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Lucinda Brand is opnieuw Nederlands kampioene geworden. De renster van Rabo reed in de slotfase weg uit een kopgroep. Amy Pieters (Liv-Plantur) won de sprint om de tweede plaats, Annemiek van Vleuten (Bigla) werd derde.

Demi de Jong greep de titel bij de beloften-vrouwen, die voor het eerst werd uitgereikt. Riejanne Markus won daar het zilver, Kelly Markus werd derde. Brand was de nationaal kampioene van 2013 en werd vorig jaar tweede omdat ze net door Iris Slappendel voorbij werd gereden. "Dat ging niet meer door mijn hoofd, dat moet je in het nieuwe kampioenschap los laten. Ik kwam nu in de kopgroep alleen te zitten en dat was natuurlijk niet ideaal. Ik heb de finale helemaal op instinct gereden in de kopgroep van negen. Er ging een groep van drie weg en ik reed het dicht, schoot er voorbij en dacht toen dat ik eigenlijk ook wel door kon gaan. Het was weliswaar nog ver, maar het moment was gewoon ideaal. Als je dan de finishstraat in draait, besef je dat je gewoon weer kampioene gaat worden. Misschien ben ik wel een kampioensrenster, het is in ieder geval op het NK dat ik altijd wat extra kan. Ook wel omdat we als team bij een kampioenschap altijd sterk zijn en als ploeg voor de winst rijden en ik daarin mijn kansen krijg" aldus de renster die in de Giro d'Italia in haar rood-wit-blauwe kampioenstrui gaat knechten voor Anna van der Breggen. 

Pieters 'zo dichtbij'

Amy Pieters baalde na afloop dat de sprint die ze won voor de tweede plaats was. "Als team hebben we gekoerst om te winnen en dan is het jammer dat je zo dichtbij komt en een ander ziet winnen. Net als Lucinda was ik eenling in een kopgroep waar de meeste anderen een ploeggenote van voren hadden, ik vond dat het niet aan mij was om te reageren. Toen er een tegenaanval kwam, was ze al te ver weg. Lucinda is een terechte kampioene, maar natuurlijk had ik liever zelf rood-wit-blauw gehad."

Van Vleuten

Annemiek van Vleuten putte dan weer vertrouwen uit haar bronzen plak. De renster van Bigla werd eerder deze week zesde op het NK Tijdrijden. "Bepaald niet de plek waar ik op gehoopt had als titelverdedigster. Ik denk dat ik toch nog niet helemaal fit was nadat ik wat ziekjes werd in Baku. Vandaag ging het al een heel stuk beter en hopelijk kan ik die stijgende lijn doortrekken richting de Giro. Ik ga daar niet voor het klassement, maar hoop een ritzege te behalen. Vandaag was ik dicht  bij de titel, maar Lucinda demarreerde net voordat ik het wilde proberen. Iris Slappendel probeerde het gat voor mij te dichten, maar na haar namen de rensters van Parkhotel niet over en toen was ze gevlogen."

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl