Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beloftentitel voor Stan Godrie

Zaterdag 27 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Stan Godrie heeft in Emmen de nationale titel bij de beloften gewonnen. De renner van het Rabobank Development Team won de sprint van een kopgroep van zestien en verwees twee renners van SEG naar de overige ereplaatsen: Fabio Jakobsen (tweede) en Davy Gunst (derde).

De zestien waren op drie ronden voor het einde weg gereden uit het peloton. Het Rabo Dev Team had vijf renners in deze groep en maakte het af in de straten van Emmen. "Ik ben natuurlijk rap, maar ik wist dat Jakobsen dat ook is. Gelukkig kon ik het afmaken. Ik ben een renner die goed kan aanzetten als er nog een bocht niet te ver van de streep ligt, een specialiteit die te maken heeft met het veld. Voor mij is het een bijzondere titel. In het veld werd ik kampioen en had ik dat ook verwacht, dat was hier niet zo. Maar toch wist ik dat ik op dit parcours en in deze fase van het seizoen, als wij als veldrijders ook wat meer koersen in de benen hebben, zeker een kans zou hebben. We hebben als team ook voor mijn kansen gereden in de laatste ronde."

Godrie blijft bij RDT

Toen Godrie veldritkampioen werd, hoopte hij snel te tekenen bij een veldritploeg. "Maar die heeft zich niet aan gediend. Ik mag nu blijven als elite-zonder-contract de komende winter bij het Rabobank Development Team. Ook na deze titel zie ik mezelf voorals veldrijder, die ook op de weg goed uit de voeten kan. Maar als er een ploeg gelooft in mijn kansen op de weg, sta ik daar natuurlijk zeker voor open." 

Gemengde gevoelens

Jakobsen kampte na afloop met gemengde gevoelens in Emmen. De jonge renner van SEG Racing was blij met een medaille, maar baalde ook dat Godrie sneller was. "Ik ging de sprint twee plekken achter Stan aan, maar voor me viel er een gat en eigenlijk moest ik toen een enorme kloof dichten. Ik zeg niet dat ik anders gewonnen had, maar ideaal was het niet. Ik denk sowieso dat Stan wat frisser zat. Zijn ploeggenoten vielen aan en wij moesten als duo toch ook een aantal keren reageren."

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl