Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sinkeldam: 'Bewust niet in achtervolging'

Zondag 28 juni 2015

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlands kampioenschap in Emmen kreeg een fraai eindpodium, maar de koers was volgens kampioen Niki Terpstra lang niets aan. "Ik was even bang dat we uit koers gehaald zouden worden. Dat had ik wel een blamage gevonden, voor onszelf, maar ook voor het publiek. Gelukkig kwam het nog goed."

Ramon Sinkeldam sprak van een bewuste keuze om niet te gaan achtervolgen. En daarmee het risico te nemen dat de kopgroep zoveel voorsprong zou krijgen, dat de achtervolgers uit koers gehaald zouden worden. "We waren met zes man gestart, maar twee waren niet helemaal fit. Toen hebben we de beslising genomen om niet te rijden. Ook niet toen de voorsprong zestien minuten was, nee. Als je een tactiek kiest, dan moet je jezelf eraan houden. Ik kon moeilijk mannetjes opofferen en dan niemand over houden. Op het laatst hebben we wel wat mee gedraaid met Timmer en Stamsnijder, maar dat was met het oog op een sprint." Sinkeldam vond dat de verantwoording bij anderen lag. "Al begrijp ik ook dat Roompot en Lotto-Jumbo met een man voorin, ook hun beweegredenen hadden om niet te rijden."

Foto: © Rudie Ottens

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl