Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teams en bond streven naar betere bezetting NK Profs

Dinsdag 17 november 2015

Nederlandse kampioenschappen - Naar aanleiding van het niet aan de start van het NK Profs in Emmen verschijnen door prominente profs als Bauke Mollema en Robert Gesink, heeft een gesprek plaats gevonden tussen de teammanagers van WorldTour-teams, de vereniging van wedstrijdorganisatoren VOW en de rennersvakbond VVBW.

Gestreefd wordt ernaar om herhaling van de situatie in Emmen te voorkomen, zo laat de KNWU weten naar aanleiding van dat gesprek. "Toegezegd is dat er voor de toekomst op toegezien zal worden dat het NK de belangrijke status binnen de wielersport en als wedstrijd in Nederland zal behouden en dus ook alle prominenten geacht worden deel te nemen, tenzij vanwege gegronde redenen niet wordt deelgenomen aan het NK. Wij achten het belangrijk om betrokkenen om hun gezamenlijke verantwoordelijkheden te wijzen en hebben er vertrouwen in dat dit zich niet zal herhalen." De nationale titelstrijd vindt in 2016 plaats op Goeree-Overflakkee.

Foto: © Sportfoto Niki Terpstra had geen serieuze concurrent gemist in Emmen, de organisatie wel. Geprobeerd wordt herhaling te voorkomen.


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl