Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Wielrennen bezoekt alle dorpskernen Goeree-Overflakkee

Donderdag 11 februari 2016

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg doet deze zomer alle dorpskernen van Goeree-Overflakkee aan. Daarmee wil de organisatie het hele Zuid-Hollandse eiland op de kaart zetten deze zomer. Alle dorpen krijgen de mogelijkheid zich te presenteren.

Net als vorig jaar in Emmen is er spake van een NK weg voor alle categorieen met uitzondering van de jeugd en de masters. Begonnen wordt met het NK voor elite-zonder-contract, junioren (m/v) en nieuweling-meisjes (m/v) op 18 juni. Op 22 juni komen de tijdritkampioenschappen aan bod. De profs krijgen daarbij 51,3 kilometer voor de wielen. Op 24 juni rijden de beloften en vrouwen hun wegwedstrijd. Zij rijden ronden van veertien kilometer met een licht oplopende finish op de Brouwersdam. De elite-mannen rijden eerst een omloop over het eiland en vervolgens vijf lokale ronden. Er is bewust voor gekozen om de vrouwen niet ook het eiland over te laten rijden. "We willen het eiland niet twee dagen belasten met verkeersberperkingen" riep de organisatie bij de presentatie bij de Brouwersdam.

Vrouwen en profs op tv

De vrouwen starten op vrijdag vroeg en finishen voor enen, de elite rijdt een dag later ook tijdig en finisht rond 14.00 uur. Beide kampioenschappen zijn  vroeg gepland vanwege tv-coverage van zowel de mannen als de vrouwen. Later op de dag zendt de NOS immers het EK Voetbal uit. Op Goeree-Overflakkee wordt de zondagsrust vanuit een christelijke achtergrond gerespecteerd, voor de NOS en de KNWU kwam het goed uit om de profs naar zaterdag te verhuizen, omdat vanaf dit jaar de TT in Assen voor concurrentie zorgt op de zondag.

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl