Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop Noord-West Overijssel voor Eekhoff

Zaterdag 02 april 2016

National - Nils Eekhoff heeft de Omloop van Noord-West Overijssel voor junioren gewonnen. De renner van De Volharding reed in de finale weg uit een kopgroep van vier. Ide Schelling werd tweede, Maikel Zijlaard derde.

Ook Jesse Lagendijk maakte deel uit van de ontsnapping. Lagendijk, Zijlaard en Schelling reden weg op een slechte strook stenen richting Belt-Schutsloot op circa dertig kilometer van het einde. Eekhoff onderkende het gevaar en maakte de sprong. Na een felle achtervolging sloot hij aan. Bij het binnenrijden van finishplaats Genemuiden liet hij de andere drie zijn hielen zien. "Ik hoopte dat ze even zouden twijfelen, dat gebeurde en toen heb ik niet meer omgekeken. Ik rijd hier al voor het vierde jaar en ben blij dat ik bij de laatste gelegenheid deze mooie klassieker op mijn naam heb kunnen schrijven. Vorig jaar stapte ik onderkoeld af, deze keer ben ik de winnaar. Al ging het niet vanzelf, want toen de drie weg waren, was ik er zo nog niet bij."  Voor titelverdediger Dennis van der Horst - rijdend in zijn thuiskoers - verliep het dit jaar juist aanmerkelijk minder. Op het moment dat de vluchters weg reden, voelde hij zijn achterband leeg lopen. Hij keerde terug in het peloton, probeerde de oversteek naar het kwartet koplopers nog te maken op de dijk tussen Hasselt en Genemuiden, maar kreeg geen ruimte. "Het was een ongelukkig moment al met al, omdat daar niet de minsten weg reden, toen ik lek had. Maar Eekhoff is een verdiende winnaar. Hij heeft er voor gekoerst."

Van Gestel wint

De junioren maakten er vanuit de start koers van, veel vluchters probeerden het tevergeefs, tot de beslissende ontsnapping dan toch de ruimte kreeg. Bij de nieuwelingen werd er met een nog omvangrijk peloton gesprint voor de winst. Luuk van Gestel won hier voor Nick Brabander en Victor Broex. Een grote valpartij in de laatste dertig kilometer maakte hier de schifting, het peloton sloeg opeens in tien stukken uit elkaar. Van Gestel: "Toen zat ik even in de achtervolging, maar gelukkig kon mijn groep aansluiten. Ik heb me in de finale goed kunnen positioneren, kwam goed door de laatste bocht en koos het wiel van Broex, die vroeg aanging. Een mooie koers voor op mijn palmares." 

44e Omloop van Noord-West Overijssel

(Genemuiden)

Junioren:

1. Nils Eekhoff, 2. Ide Schelling, 3. Maikel Zijlaard, 4. Jesse Lagendijk, 5. Daan Hoole, 6. Mario Poldervaart, 7. Ramon van Bokhoven, 8. Daan van Sintmaartensdijk, 9. Tom peters, 10. Bas Ottevanger

Nieuwelingen:

1.Luuk van Gestel (Snelle Wiel), 2. Nick Brabander, 3. Victor Broex, 4. Bas van Belle, 5. Edo Maas, 6. Davide Bomboi, 7. Olav Kooij, 8. Nathan Rijsdijk, 9. Adrie Koster, 10. Wessel KrulEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl