Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoekstra slaat slag in Ronde van het Ronostrand

Zondag 02 juni 2013

Clubcompetitie - Marco Hoekstra heeft in Roden de 30ste Ronde van het Ronostrand gewonnen. De renner van Bike4Air-NWVG won de sprint van zijn medevluchter Harry Sweering van West-Frisia. Nick Kweldam, leider in het individueel klassement, won de sprint van de achtervolgers en werd derde.

De zesde wedstrijd van de clubcompetitie in regio 1 werd gekenmerkt door veel wind. In de eerste ronde was er een flinke valpartij, waardoor er twee grote groepen ontstonden. Deze kwamen in de tweede ronde weer bij elkaar. In de derde grote omloop, er moesten totaal vijf grote omlopen en drie kleine omlopen gereden worden, probeerden Ivor Bruin van het combinatieteam Zwaluwen/Raalte/CC ’75 en Harry Sweering de slag te slaan, maar na een maximale voorsprong van 40 seconden werden zij weer tot de orde geroepen. Na ongeveer 120 van de in totaal ruim 170 te rijden kilometers ontstond een kopgroep van dertien renners. De voorsprong liep al snel op tot boven een minuut en toen was al duidelijk dat de winnaar bij deze dertien vluchters moest zitten. Diverse pogingen werden in de drie plaatselijke omlopen genomen om weg te rijden, maar meer dan 100 meter kregen de vluchters niet. Voornamelijk renners van de NWVG en West-Frisia probeerden het, zij waren ook het best vertegenwoordigd in de kopgroep met resp. drie en vier renners.

Hoekstra valt aan

In de tweede plaatselijke omloop, met nog ongeveer 15 kilometer te gaan, sprong Marco Hoekstra, eerder dit seizoen al winnaar van de Ronde van Groningen, weg uit de kopgroep. Hij kreeg Harry Sweering, al weer hij, met zich mee en de twee werkten goed samen en namen een maximale voorsprong van 45 seconden. Van de achtervolgende groep probeerden Nick Kweldam, Sven Kramer (in zijn eerste wegkoers, op het DK tijdrijden op 28 mei jl. na) en Ruben Dorren het nog om de sprong naar de twee koplopers te maken maar ze werden door de rest van de groep teruggepakt. In de eindsprint was Hoekstra vervolgens duidelijk de betere voor de Fries in West-Friese dienst en hij kwam dolblij over de finish.. Hoekstra na afloop van de koers: “Toen ik vanmorgen wakker werd en de wind hoorde waaien werd ik al blij. Het begint bij mij dan te kriebelen met dit mooie weer en die harde wind. Samen met West-Frisia waren wij, Bike4Air-NWVG, het best vertegenwoordigd in de kopgroep en ik demarreerde op het juiste moment. Toen ik Harry (Sweering, red.) meekreeg wist ik al dat het goed zat, want hij rijdt altijd door. Voor mij telt maar één ding en dat is de winst, tweede worden telt niet. Dit is weer een mooie overwinning.”

West-Frisia won het ploegenklassement en kwam weer twee puntjes dichterbij Bike4Air-NWVG, die tweede werd in de Ronde van het Ronostrand. De derde ploeg was De Hanzerenners. Nick Kweldam blijft leider van het individueel klassement in de clubcompetitie regio 1 met een ruime voorsprong op Jos Harms en Marco Hoekstra. Beste jongere in het klassement is nu Coen Rijpma van De Hanzerenners en hij neemt de witte trui over van Tom de Vaal.

© Foto Rudie Ottens

Roden – Ronde van het Ronostrand:

1. Marco Hoekstra (NWVG) 179 km in 3.59.59, 2. Harry Sweering (West-Frisia), 3. Nick Kweldam (Kanjers voor Kanjers) 0.32, 4. Jos Harms (NWVG), 5. Silvan Buis (West-Frisia), 6. Arjan Hofman (De Ijsselstreek), 7. Ruben Dorren (West-Frisia), 8. Tino Haakman (West-Frisia), 9. Coen Rijpma (De Hanzerenners), 10. Niek Hooghiemster  (Friesche Leeuw-Olympia).

Tussenstand Clubcompetitie regio 1:

(na Ronde van het Ronostrand)

1. Bike4Air-NWV Groningen 102 punten, 2. West-Frisia 97, 3. WV Otto Ebbens 61, 4. Stormvogels Veendam 58, 5. Zwaluwen/CRT Raalte/CC ’75 56, 6. Kanjers voor Kanjers Cyclingteam 56, 7. WV De Kannibaal 51, 8. WV de IJsselstreek 50, 9. OWC Oldenzaal 50, 10. ARTV De Adelaar 49, 11. WV De Hanzerenners 42, 12. De Amstel/Uithoorn/De Bataaf 24, 13. Friesche Leeuw/Olympia 20, 14. WV Eemland 15, 15. DTS/Alcmaria Victrix 15, 16. Ulysses/Team Amsterdam 12, 17. HRTC & BRC Kennemerland 12, 18. Meteoor Assen-Roden/WRV De Peddelaars 8, 19. WV WoonExpo Kapenga 4, 20. WV Noord-Holland 4.

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl