Boels-Dolmans wint ook in Philly

Zondag 05 juni 2016

Women - De succesvolle reeks van Boels-Dolmans in de UCI Women's WorldTour kent nog altijd geen einde. Leidster Megan Guarnier verstevigde haar koppositie door de Philidelphia International Cycling Classic te winnen.

Elisa Longo Borghini werd tweede namens Wiggle High 5, Elena Amialiusik derde namens Canyon-Sram. Chanella Stougje (Parkhotel Valkenburg) eindigde als zeventiende en beste Nederlandse. Guarnier zou eigenlijk de sprint aantrekken voor ploeggenote Evelyn Stevens, maar vond die niet in haar wiel in de slotkilometers. De Canadese Karol-Ann Canuel leidde de Amerikaans kampioene van Boels-Dolmans naar de streep "Ik kwam op zeshonderd meter van de streep uit haar wiel. Normaal gesproken een zelfmoordaanval, maar ik had op dat moment geen keuze meer. Met het vele werk van de ploeg in het achterhoofd, wilde ik mijn ploeggenoten voor hun inspanningen belonen."

Met de zege breidde Guarnier haar koppositie in de UCI Women's WorldTour uit naar 226 punten voorsprong op Emma Johansson (Wiggle High 5). Lizzie Armitstead behoudt haar derde plek

Foto: © Sportfoto

Standen Women's WorldTour Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl