Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe kampioenen bij de masters in Middelharnis

Zondag 12 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Het NK voor Masters, het voorgerecht in Middelharnis op het grote NK op Goeree Overflakkee vanaf het komende weekend in Oude Tonge, was onder leiding van de gebroeders John en Wouter Roos in elk geval geslaagd.

Tekst en foto: Dan Rolandus 

Het enige wat er op het altijd winderige eiland aan ontbrak was nota bene de broodnodige wind om er een echte waaierkoers van te maken. Het peloton 30-plussers produceerde op het 7,6 kilometer lange parcours weliswaar een hoog tempo, maar een echt spektakel is het nooit geworden. De sporadische vluchtpogingen werden nog in dezelfde ronde in de kiem gesmoord. Marco Kuijvenhoven uit ’s-Gravenzande probeerde met in zijn gezelschap Dordtenaar Arje de Waard in de voorlaatste ronde een gat te slaan, maar eenmaal op een kloof van tien seconden gaf het peloton er weer een snok aan zodat ook deze poging tot een kansloze missie werd verklaard. De sprinters kregen zo hun zin om het publiek een zinderende massasprint voor te schotelen. Achtereenvolgens de podiumgangers Germon Peeters, ploeggenoot Eddy van IJzendoorn uit Tiel en Utrechter Imo de Pruijssenaere de la Woestijne ontweken op zo ’n tweehonderd meter van de streep een lelijke valpartij en denderden vervolgens als één, twee en drie over de finish. ,,Het was een snelle ronde, waardoor er mede door het overzicht over het traject weinig uitvallen ontstonden. De grote mannen wisten allen de concurrentie te neutraliseren zodat het gelet ook op de weersomstandigheden zou uitdraaien op een massasprint. Ik zat in het wiel van Tom de Vreede en Eddy (Van IJzendorn, DR) zette zich er nog tussen en met mannetjes ervoor werd ik goed gelanceerd. Eindelijk viel alles eens op z ’n plek’, aldus analyseerde de 29-jarige coureur van TWC Pijnenburg zijn eindschot.

Erik Dekker kampioen

Erik Dekker behaalde de nationale overalltitel bij de 40-plussers. De voormalige prof van Rabobank mocht na 2004 bij de profs nu in Middelharnis bij de 45-plussers zijn tweede wegtitel op zijn palmares bijschrijven nadat hij in de sprint Frans van Winden uit Bergschenhoek en Jan Terpstra uit Drachten achter zich had gelaten. Ferry de Ruiter uit Putten behaalde het rood wit en blauw bij de 40-plussers. Marthijs Wegdam uit Dalen finishte als tweede en Paul van Schalen uit Tiel mocht als derde mee op het podium. John Roos uit Sommeldijk passeerde als organisator/wielrenner de meet als zesde.

Opnieuw Ophof

Edwin Ophof is kampioen van Nederland bij de Masters 50-plus geworden. De renner uit Raalte zocht in de laatste ronde van de 76 kilometer lange koers het avontuur en bleef tot zijn eigen verbazing vooruit. De Uithoorner John Oudshoorn won als tweede de sprint van het peloton en liet zijn naaste belager André Grootveld uit Zoetermeer achter zich.

Mooi evenement

Ron Paffen uit Milsbeek was de snelste bij de 55-plussers. Niek Wolthuis uit Münster  en Kees Rigter uit Baarn finishten respectievelijk als tweede en derde. Willem Hus mocht zich als kampioen van Nederland bij de 60-plussers laten huldigen. De Voorburger kreeg Barend Verhagen uit Woerden op plaats twee en Theo Joosten uit Spaarndam op drie uit een kopgroep van tien man op het podium mee. "Nadat net als enkele jaren geleden het NK voor Masters afgeblazen dreigde te worden hebben wij gereageerd op een oproep van de KNWU het toch mooie nationale kampioenschap op ons te nemen. We zijn eind februari met een groot aantal vrijwilligers en sponsors aan de slag gegaan en hebben het in samenwerking met de KNWU en de gemeente Goeree Overflakkee tot een mooi evenement kunnen brengen. Het is jammer van de regen in de ochtend en het ontbreken van de wind, maar desondanks denk ik dat het een geslaagde dag is geworden,’’ aldus organisator John Roos.

Uitslagen NK Masters in Middelharnis 

Masters 30+: 1. Germon Peeters (Tilburg), 2. Eddy van IJzendoorn (Tiel), 3. Imo de Pruijssenaer de la Woestijne (Utrecht), 4. Gijsbert Nieuwkoop (Veen), 5. Bas de Bruin (Uithoorn).

Masters 35+: 1. Guido Benthem (Arnhem), 2. Christian Bosch (Nootdorp), 3. Ruben Mijnsbergen (Rotterdam).

Masters 40+: 1. Ferry de Ruiter (Putten), 2. Marthijs Wegdam (Dalen), 3. Paul van Schalen (Tiel).

Masters 45+: 1. Erik Dekker (Hedel), 2. Frans van Winden (Bergschenhoek), 3. Jan Terpstra (Drachten).

Masters 50+: 1. Edwin Ophof (Raalte), 2. John Oudshoorn (Uithoorn), 3. André Grootveld (Zoetermeer).

Masters 55+: 1. Ron Paffen (Milsbeek), 2. Niek Wolthuis (Muenster), 3. Kees Rigter (Baarn).

Masters 60+: 1. Willem Hus (Voorburg), 2. Barend Verhagen (Woerden). 3. Theo Joosten (Spaarndam).

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen 

 

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl