Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogtepunten 2014 (5): Van Dijk wint in Vlaanderen

Woensdag 03 december 2014

Nieuws - Het wielerjaar 2014 was bijzonder succesvol voor het Nederlandse wielrennen. De redactie van CyclingOnline.nl selecteerde 25 hoogtepunten van het afgelopen wielerjaar en laat de lezer mee beslissen over wat voor hen hét moment van 2014 was. Onder de inzenders verloten we enkele kalenders van Merida (Cycling Passion 2015) en van Sportfoto.nl, onze fotopartner die zorgt voor het leeuwendeel van de foto’s op onze site. In deel 5 de winst van Ellen van Dijk in de Ronde van Vlaanderen.

Zoals altijd drukten de Nederlandse vrouwen hun stempel op de Coupe du Monde voor vrouwen. Na de winst van Van Dijk in Vlaanderen volgden er ook nog zeges voor Kirsten Wild in de Tour of Chongming Island, voor Marianne Vos in de Sparkassen Giro Bochum, voor Chantal Blaak in de Tour de Vargarda en voor Lucinda Brand in de GP de Plouay. Van Dijks zege staat ook voor een sterke opening van het seizoen voor haar team Boels-Dolmans. Lizzie Armitstead zou de leiderstrui na haar zege in de openingswedstrijd in Drenthe een seizoen lang dragen. Daar was het Ellen van Dijk die de Britse op sleeptouw nam en naar de zege leidde, in Vlaanderen was Armitstead de bewaakster in de achtervolgende groep op Van Dijk. De Amsterdamse soleerde op indrukwekkende wijze naar de winst na een vlucht van 25 kilometer en werd daarmee na Mirjam Melchers, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos de vierde Nederlandse op de erelijst van deze wedstrijd, die van 2004 wordt georganiseerd. En won bovendien zo haar favoriete wedstrijd.

Wat was uw moment van 2014? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@cyclingonline.nl en ding mee naar onze kalenders. Laat ook weten welke kalender uw voorkeur heeft.

Moment 1:http://www.cyclingonline.nl/artikel/5574_hoogtepunten_2014_1-_wk_veldrijden_hoogerheide.html

Moment 2: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5582_hoogtepunten_2014_2-_wb-zege_van_der_haar.html

Moment 3: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5597_hoogtepunten_2014_3-_zilver_en_brons_op_wk_baan.html

Moment 4: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5604_hoogtepunten_2014_4-_oranje_successen_in_parijs-nice.html

 www.cyclingonline.nl/artikel/5554_een_jaar_bij_de_les_met_merida_cycling_kalender.html

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl