Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Maas en Jansen naar tijdrittitels nieuwelingen

Woensdag 22 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Edo Maas is in Middelharnis nipt Nederlands kampioen tijdrijen bij de nieuwelingen geworden. Noa Jansen greep de titel bij de nieuweling-meisjes.

Maas - een renner van RWC Ahoy - had een minimale voorsprong van twee seconden op Enzo Leijnsse. Bodi del Grosso - snelst bij het tussenpunt - gaf zeven seconden toe op Maas en werd daarmee derde. Maas veroverde zelf brons in Oude-Tonge zaterdag bij de NK wegwedstrijd. "Dus ik wist dat de vorm goed was. Het parcours sprak me aan, want het was erg afwisselend, rechte stukken waar je met de wind rekening moest houden, maar ook over de klinkers rond de kerk in het dorp. Op het laatste stuk moet ik het verschil gemaakt hebben, want ik was onderweg nog derde. Ik kon mijn tempo goed vast houden tot het allerlaatst. De komende maanden ga ik nog zoveel mogelijk tijdritten rijden, want die rood-wit-blauwe trui wil ik natuurlijk laten zien."

Goud en zilver voor Breda

Bij de nieuweling-meisjes ging de nationale titel naar Noa Jansen, die haar ploeggenote van WV Breda Britt Knaven naar het zilver verwees. Eva Jonkers werd derde in Middelharnis op vier seconden achterstand. "Ik had stiekem wel gehoopt op de titel, maar hoopte in ieder geval op het podium te staan. Op het stuk tegen de wind heb ik mijn voordeel kunnen pakken. Ik werd districtskampioene en daar eindigde ik ook voor Britt, achteraf was dat een goed graadmeter. Mijn NK op de weg in Oude-Tonge verliep niet zo super, ik zat achter een valpartij en eindigde niet van voren. Maar deze rood-wit-blauwe trui maakt alles goed. Mijn seizoen is hierbij geslaagd."

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl