Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale beloftentitel voor Jakobsen

Vrijdag 24 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Fabio Jakobsen is op Goeree-Overflakkee Nederlands kampioen wielrennen bij de beloften geworden. De renner van SEG Racing bleef na 161 kilometer ploeggenoot Tim Ariesen voor in de sprint van een omvangrijk peloton. Martijn Budding  van het Rabo Development Team werd derde. 

Jakobsen was in 2015 in Emmen al tweede op het beloftenkampioenschap achter Stan Godrie."Tim en ik waren onze troeven voor de sprint, maar we trokken allebei ons eigen plan. Ik heb hier de afgelopen weken helemaal naar toe geleefd en als je vraagt wat ik hierna rijd, dan weet ik dat nauwelijks. Ik heb niet verder gekeken dan deze koers. Mijn volgende doel is wel degelijk om deze trui nog een aantal te keren tonen dit seizoen."  

Dat de wedstrijd bij de beloften op een sprint uitdraaide, lag volgens Jakobsen niet aan de koers. In de slotronden waren er nog aanvallen van Merijn Korevaar en Jasper de Laat, eerst gezamenlijk, later om beurten alleen. Jakobsen was blij dat alles in de slotronde toch weer samenlkwam. "Er is heel veel aangevallen. Met name het Rabo Development Team heeft de koers hard gemaakt en het was voor ons wel degelijk een aantal keren alle zeilen bij zetten. Maar uiteindelijk konden we sprinten en bleek ik de snelste. Ik ben er heel blij mee."

Tim Ariesen was ook blij met de afloop, al erkende hij wel dat hij natuurlijk zelf liever het rood-wit-blauw om de schouders had gedragen. "Natuurlijk was dat mooi geweest, maar ik moest even remmen in de sprint omdat ik ingesloten dreigde te raken. Toen ik toch weer de ruimte kreeg, zag ik al dat Fabio naar de zege snelde. Fantastisch dat ik die titel met een tweede plaats nog meer glans kon geven."

Martijn Budding zat na de finish van het kampioenschap van Nederland voor beloften zeker niet met zijn hoofd van teleurstelling tussen de knieën, nadat hij in de massasprint op de Brouwersdam achter Fabio Jakobsen en Tim Ariesen, de mannen van SEG, derde was geworden. ,,Ik ben in de sprint op waarde geklopt door Fabio,’’ berustte de Veenendaler uit het Rabobank Development Team in zijn nederlaag. ,,We hebben de koers gedragen, zaten bij elke ontsnapping met voldoende mensen mee, hebben niet één keer in een slechte situatie gezeten. Nadat Lennard (Hofstede, DR) mij op een paar honderd meter van de streep goed had afgezet, koos ik het wiel van een SEG-man en van Fabio, maar nogmaals, hij was gewoon de sterkste.’’ Martijn Budding kan nog weinig zeggen wat hem aan het einde van het seizoen te wachten staat. ,,Ik heb dit jaar (zeges in de Ronde van Limburg en een etappe in de Tour de L ‘Oise, DR) voldoende laten zien en ook nu op het NK weer, dat ik weet dat het goed zit. Ik ben in orde, wil dat ook in de tweede helft van het seizoen bevestigen,’’ aldus Martijn Budding. 

1 35 Fabio Jakobsen Heukelum SEG Racing 3:55:24

2 33 Tim Ariesen Rhenen SEG Racing 3:55:24

3 3 Martijn Budding Veenendaal Rabobank Development 3:55:24

4 62 Bas van der Kooij Maassluis Westland Wil Vooruit 3:55:24

5 30 Arvid de Kleijn Herveld Jo Piels 3:55:24

6 14 Bob Olieslagers Rijen Rabobank Development 3:55:24

7 44 Jordi Talen Spijkenisse Join-S / De Rijke 3:55:24

8 21 Stefan Kreder Zevenhuizen Zh Metec TKH 3:55:24

9 42 Jan Willem van Schip Schalkwijk Join-S / De Rijke 3:55:24

10 57 Matthew Overste Amsterdam UWTC de Volharding 3:55:24

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl