Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK: reacties Wippert en Stroetinga

Zaterdag 25 juni 2016

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlands Kampioenschap op de Brouwersdam kende behalve winnaars ook verliezers. Want zo zagen Wouter Wippert (tweede) en Wim Stroetinga (derde) het wel. 

De laatste was ziedend na afloop. "Zo'n kans om te winnen op een NK, krijg je niet snel weer" verklaarde de renner van Parkhotel, die vorige week Groenewegen versloeg in de sprint in de slotrit van de Ster ZLM Toer. "Ik werd gedwongen de sprint te vroeg aan te gaan. Het was op dat moment kiezen tussen ingesloten raken of beginnen met sprinten. Maar tegen jongens als Groenewegen en Wippert ben je normaal gesproken kansloos als je zo'n fout maakt en dat gebeurde dus ook. Toen ik zag dat ik niet kon winnen, hield ik mijn benen stil. Misschien dat ik later blij ben dat ik toch nog derde ben geworden en deze medaille mee naar huis krijg, maar nu is dat nog niet het geval."

'Domme fout'

Wouter Wippert liet weten te kunnen leven met de overwinning van Dylan Groenewegen. "Ik maakte een domme fout door onder aan de finishstrook te gaan ‘zitten’ omdat ik dacht dat de sprint zwaarder zou zijn. Op dat moment werd de sprint pas goed in gang getrokken. Ik ben vorige week nog ziek geweest, maar voelde me nu prima, de benen voelden beter aan dan verwacht. Dylan ging langs me heen, waarop ik de kapitale fout maakte. Maar het is het hele seizoen al net niet.’’

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl