Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Riesebeek wint Klimtijdrit Camerig

Woensdag 29 juni 2016

KNWU Topcompetitie - Oscar Riesebeek is winnaar geworden van de Klimtijdrit op de Camerig. De renner van Metec-TKH boekte daarmee zijn tweede zege in de Topcompetitie, eerder won hij de Omloop der Kempen.

De laat gestarte Riesebeek wist in extremis nog de tijd van Adriaan Janssen (Team Piels) te verbeteren, de renner uit Diepenveen zat lang in de hotseat voor de snelste tijd. Folkert Oostra - de man die zaterdag zijn solo in de laatste kilometer van het NK op de weg voor elite-zonder-contract zag stranden - eindigde als derde namens West-Frisia. Vorig jaar won Twan Castelijns deze klimtijdrit, waarin hij zich in beeld reed bij Lotto-Jumbo, waar hij nu onder contract staat.

Vermeltfoort opnieuw leider

Coen Vermeltfoort eindigde als zevende, ruim voor klassementsleider Jetse Bol en herovert daarmee de leiding in de Topcompetitie. Riesebeek heeft nu ook de koppositie in het vizier. "Dit was wel het onderdeel waarop ik punten moest pakken voor het klassement’’, vertelde Riesebeek na afloop op de site van zijn ploeg. "Maar ik had niet bedacht deze klimtijdrit meteen te gaan winnen. Ik had onderweg wel al snel het idee dat ik goed reed. Ik zag al snel een aantal renners voor me en dat is in een tijdrit altijd een goed teken. Ik was op de streep wel verrast dat ik de snelste tijd had.’’

Boogaard en Groot

Bij de junior-vrouwen won Maaike Boogaard, zij kreeg Anne de Ruiter (tweede) en Nicole Steigenga (derde) mee op het podium. Bij de junioren was Mitch Groot de snelste in de Limburgse klimtijdrit voor Nils Eekhoff en Nederlands kampioen Stijn Daemen.

Foto: © Sportfoto

1. Oscar Riesebeek (Metec-TKH), 2. Adriaan Janssen (Team Piels), 3. Folkert Oostra (West-Frisia), 4. Jochem Hoekstra (Parkhotel), 5. Jasper de Laat (Tempo), 6. Elmar Reinders (Team Piels), 7. Coen Vermeltfoort (Join S-De Rijke), 8. Jason van Dalen (Westland WV), 9. Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH), 10. Jan Maas (Rabo Dev)

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen

 


Eerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl