Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster van Zwolle is voor Vermeulen

Zaterdag 05 maart 2016

KNWU Topcompetitie - Jeff Vermeulen heeft de Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. De renner van Team Piels was de snelste in de massasprint. Coen Vermeltfoort van De Rijke was tweede, Nicolai Brochner werd derde.

"Ik heb al veel gewonnen, maar deze is speciaal. Direct de eerste van het seizoen winnen. Op training voelde ik me heel goed en dat gaf vertrouwen nadat ik deze winter even met een knieblessure had gesukkeld. Dan weet je dat je kunt winnen, dat lukt dan ook nog. En dat in Zwolle, waar ik ooit geboren ben. In het ziekenhuis dat hier naast de finish staat.  De koers stevende bij gebrek aan wind af op een massasprint, al probeerde Elmar Reinders het op het laatst ook nog solo. Maar iedereen was nog fris en toen wist ik dat het aan mij zou zijn. Mooi dat ik het kon afmaken."

Lang op slot

De wedstrijd zat lang op slot. Niemand kreeg echt de ruimte, een sprintje op de Lemelerberg - om de bergprijs van de KNWU Topcompetitie - was het eerste echte verzetje voor de volgers. Die werd gewonnen door Merijn Korevaar (Rabo Dev Team). De eerste aanval - toen de eerste doorkomst in Zwolle geweest was - kwam op naam van Mitchell Cornelisse (Rabo Dev Team), die even later gezelschap kreeg van Bram de Kort (De Jonge Renner). Ze wisten twee minuten voorsprong bijeen te fietsen, maar toen de dijken in de finale bereikt werden, was het peloton weer compleet. Aanvallers waren er nog wel - zo probeerde Jarno Gmelich Meijling het richting Kampen - maar niemand kreeg nog ruimte. "Een valpartij op vier kilometer van het einde was het spannendste voor ons" zei ploegleider Han Vaanhold van Team Piels erover na afloop. "Gelukkig zat Jeff daar niet bij."

Vermeltfoort grijpt er net naast

Coen Vermeltfoort greep met zijn tweede plaats net naast de winst. "Ik moest mijn sprint van te ver aangaan en had daardoor al wat kruit verschoten voordat ik naast Vermeulen kwam te sprinten. We gingen even zij aan zij, maar toen kon hij nog een keer versnellen. Het is jammer dat je er net naast grijpt, maar ik ben blij met mijn vorm. Ik wilde dit seizoen wat eerder op niveau zijn en dat is goed gelukt. De koers had alleen wat harder mogen zijn, dat was in mijn voordeel geweest." 

Foto: © SportfotoEerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl