Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop van de Schermer in Topcompetitie

Maandag 26 oktober 2015

KNWU Topcompetitie - De Omloop van de Schermer maakt volgend jaar deel uit van de KNWU Topcompetitie voor mannen, zo meldt de organisatie zelf. De wedstrijd staat gepland voor 10 juli.

Het is de bedoeling dat de start op het Alkmaarse Waagplein zal zijn gevolgd door een startroute naar de Schermer waar op het bekende omloopparkoers 14 rondjes van 12,3 kilometer worden verreden. De karavaan keert dan weer terug naar Alkmaar om via de Schermerweg en Frieseweg over de Munnikenweg te rijden en via Oudorp en de Schermerweg en de Friesbrug te finishen halverwege de Kanaalkade. De karavaan heeft er dan 199 kilometer opzitten. Belangrijk is dat de Munnikenweg alleen berijdbaar wordt via de kasseienstrook in het midden en dat de beide zijkanten door middel van dranghekken niet bereden kunnen worden. De KNWU Topcompetitie neemt in 2016 afscheid van internationale wedstrijden, met uitzondering van de Ster van Zwolle als openingswedstrijd.

Foto: © Rudie Ottens Dit jaar maakte de Omloop van de Schermer deel uit van de clubcompetitie en werd gewonnen door Stan WijkelEerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl