Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drielandenomloop mannen voor Bol

Zondag 01 mei 2016

KNWU Topcompetitie - Jetse Bol heeft de Brand Drielandenomloop gewonnen. De renner van JoinS-De Rijke toonde zich in Bocholtz de snelste van een kopgroep van drie.

Rick Ottema werd tweede, Hartthijs de Vries eindigde als derde. Bol sprong op de laatste beklimming van de Hulsberg naar Ottema en De Vries toe. Even was ook Bob Wubben van Westland WV van de partij, maar die moest de anderen laten gaan. Bol rondde een sterk ploegoptreden af, want Join S-De Rijke reed een dag lang op kop. "Ik kon natuurlijk ook een beetje pokeren in die kopgroep, want met Coen Vermeltfoort in de groep daarachter hadden we ook een prima afmaker achter de hand. Ik draai al een tijdje mee, dus ze mogen gerust tegen me schelden. In de sprint kon ik het afmaken en voor die winst kwamen we. En natuurlijk voor Coens positie in het klassement voor de Topcompetitie. We hebben de Tour of Croatia gereden en met een aantal renners echt naar deze wedstrijd toe geleefd. Ook dit weekend niet dubbel gereden, zoals anderen wel deden, met de PWZ Zuidenveldtour ook nog op de agenda. Ik denk dat die tactiek zich heeft uit betaald."

Ottema baalt

Rick Ottema hoopte een sterke periode te bekronen in Bocholtz, maar zag Bol de zege voor zijn neus weg kapen. "Ik zat prima in tweede positie toen we de sprint aangingen, maar Jetse kwam onderdoor in de laatste bocht. Toen kwam ik hem simpelweg niet meer voorbij."

Vermeltfoort tevreden.

Vermeltfoort verstevigde zijn leidende positie in het klassement, hij liep uit op een aantal directe concurrenten. "De ploeg heeft me goed van voren gehouden en ik had na mijn elfde plaats in de Volta Limburg Classic veel vertrouwen in een wedstrijd in Limburg. Maar mijn ploeggenoten hoeven natuurlijk niet alleen voor mij te rijden, we zijn geen profs, waarbij die jongens daar volle bak voor betaald worden. Anderen krijgen ook kansen en dit werkte perfect zo. Jetse grijpt een mooie overwinning en ik verstevig de leidende positie in het klassement. Zo is iedereen tevreden."

Foto: © Sportfoto

20e Brandbier Drielandenomloop: 179 km

1. Jetse Bol (Join S-De Rijke) 4.33.55, 2. Rick Ottema (Baby-Dump), 3. Hartthijs de Vries (Rabo Dev Team), 4. Coen Vermeltfoort (Join S-De Rijke) 0.08, 5. Elmar Reinders (Piels), 6. Bob Olieslagers (Rabo Dev Team), 7. Twan van den Brand (Team Piels), 8. Tom Vermeer (Baby-Dump), 9. Ronan van Zandbeek (Willebrord WV), 10. Oscar Riesebeek (Metec-TKH), 11. Jim van den Berg (Parkhotel Valkenburg), 12. Merijn Korevaar (Rabo Dev Team), 13. Dylan Bouwmans (Rabo Dev Team), 14. Stefan Poutsma (Team Piels), 15. Bob Schoonbroodt (Maaslandster)

 Eerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl