Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eurode Omloop naar Meijers, Vermeltfoort wint topcompetitie

Zondag 11 september 2016

KNWU Topcompetitie - Jeroen Meijers is winnaar geworden van de Eurode Omloop. De renner van het Rabo Dev Team versloeg in de slotfase Peter Schulting in de sprint.

Martijn Budding eindigde namens Rabo als derde.

Coen Vermeltfoort won de topcompetitie. De renner van Join S-De Rijke kon de besten in koers niet volgen en werd daardoor afhankelijk van hoe zijn concurrenten presteerden. Uiteindelijk strandde Hartthijs de Vries op acht punten als tweede in de competitie. Jetse Bol werd derde.

Vermeltfoort hoorde pas op de streep dat de winst binnen was. "Ik heb 2,5 ronde voor het einde de anderen moeten laten gaan. Het was niet mijn wedstrijd vandaag, het is natuurlijk ook lastig terrein voor me. Ik ben Jetse Bol, Robbert de Greef en de anderen van de ploeg heel dankbaar dat ze zich opgeofferd hebben vandaag voor me en het team sowieso voor hun ondersteuning. Gelukkig loopt het voor mij goed af. Ik had een sterk seizoen, een mindere dag breekt me gelukkig niet op."

Meijers reed in de slotfase met Schulting, Zanotti en Budding weg uit een uitgedund peloton. "We moesten Zanotti af zien te schudden, wilden in ieder geval niet met hem naar de streep. Ik trok door op de Haanraderweg en kreeg Schulting mee. Met hem wilde ik het erop wagen. Ik heb een mooi seizoen gedraaid, zie dat beloond met een profcontract bij Roompot-Oranje Peloton en ben blij dat ik er hier nog eens een mooie afsluiting aan geef"'zei de dagwinnaar na afloop. Peter Schulting baalde. "Maar ik wist dat ik met Jeroen Meijers weinig kans had in de sprint. Ik was dan ook liever met Zanotti naar de finish gereden, maar kon als enige Meijers volgen toen hij aan ging. Je probeert het in de sprint, maar ik was niet tegen hem opgewassen, ook al kwam ik in de slotfase niet meer op kop."

Foto: © Sportfoto

1 Jeroen Meijers ALPHEN NB 25

2 Peter Schulting EMMELOORD 67

3 Martijn Budding VEENENDAAL 21

4 Joey van Rhee NIJVERDAL 5

5 Jenthe Biermans BELGIUM 38

6 Marco Zanotti HEERLEN 68

7 Marc Goos BOSSCHENHOOFD 74

8 Jan Maas HUIJBERGEN 24

9 Daan Olivier OEGSTGEEST 78

10 Hartthijs de Vries KOLLUM 22Eerder...

KNWU Topcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl