Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos is opnieuw Nederlands kampioene

Zondag 08 januari 2017

Nederlandse kampioenschappen - Marianne Vos is Nederlands kampioene in het veld geworden. De renster van WM3 miste vorig jaar het NK als gevolg van haar overtraindheid, maar won in Sint-Michielsgestel afgetekend. Titelverdedigster Thalita de Jong werd vijfde.

Lucinda Brand veroverde het zilver, Sophie de Boer het brons. "Dit is een heel speciale titel, de eerste na een jaar afwezigheid" zei Vos. "Het is mooi om weer het rood-wit-blauw aan te mogen trekken en daar de koersen mee in te mogen. Ik denk dat ik momenteel op veel parcoursen goed uit de voeten kan, maar dit rondje ligt me zeker. Het was de bedoeling om hard van start te gaan om zo als eerste de technische zone in te gaan. Vooral omdat de structuur van de ondergrond hier telkens wisselde. Achter mij maakten ze een foutje en toen had ik direct een kloof geslagen. Richting het WK hoop ik nog iets te verbeteren, maar ik ben allereerst heel blij met deze titel."

Lucinda Brand was content met de tweede plaats. "Marianne was eigenlijk direct weg, zilver was het hoogst haalbare op dit rondje voor mijn gevoel. Ik had meer strijd voor het podium verwacht, maar ben blij dat ik hier tweede heb kunnen worden." Sophie de Boer stond weer op het podium, maar opnieuw niet op de hoogste trede. "Die nationale titel zat er vandaag niet in. Maar omdat ik de afgelopen weken wat ziek ben geweest en hier ook bepaald mijn parcours niet trof, had ik daar vooraf ook niet op gerekend. Verlies je op een rondje dat je extreem goed ligt – zoals in Hoogerheide – dan baal je daar meer van. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog eens Nederlands kampioene kan worden in het veld, ik geef het niet op, maar dit was vandaag het maximaal haalbare.’

 

foto (c) Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl