Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Femke Gerritse naar titel nieuweling-meisjes

Zaterdag 17 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Femke Gerritse is in Montferland onverwacht nationaal kampioene bij de nieuweling-meisjes geworden door de oplopende sprint van het peloton te worden.

Lieke Nooijen - vooraf gezien als favoriete - won zilver, Puck Pieterse brons. De wedstrijd bleef tot het einde toe op slot, maar de gewenste zege kwam er niet voor seizoenuitblinkster Lieke Nooijen, leidster in het Healthy Ageing Tour-klassement.  "Natuurlijk is dat een teleurstelling, maar ik heb hier niets fout gedaan, ze heeft verdiend geworden. Daarom kan ik er uiteindelijk mee leven, al startte ik voor goud."

Gerritse verraste ook zichzelf met de titel. "Ik heb hiervoor één zege geboekt, het districtskampioenschap tijdrijden" zei de renster uit Rosmalen. "Dus je mag dit wel een verrassing noemen. Ik ben net een seizoen geleden overgestapt van het BMX-en naar het veldrijden en de weg. Het explosieve heb ik nog wel van mijn vorige tak van sport, sprinten kan ik. Maar vooraf had ik helemaal nergens op gerekend. Met deze vorm hoop ik ook op het NK tijdrijden positief te verrassen."

1. Femke Gerritse, 2. Lieke Nooijen, 3. Puck Pieterse, 4. Sofie van Rooijen, 5. Maike van der Duin, 6. Mickey Nijkamp, 7. Maud Rijnbeek, 8.Dorien Hoog Antink, 9. Ilse Pluimers, 10. Eline van Rooijen


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl