Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie NK Montferland krijgt complimenten

Donderdag 22 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Het regende na afloop van het NK tijdrijden complimenten voor het parcours van de nationale titelstrijd tegen de klok in Montferland, zo concludeerde de organisatie van het NK tevreden op haar site.

Dumoulin vond in Montferland een glooiend parcours. “Dit was perfect voor mij. Het parcours was absoluut in mijn voordeel hier. Vorig jaar was ik misschien wel wat beter, maar vond ik niet de ideale omstandigheden. Hier liep het heel goed.” Dumoulin haalde al snel Jos van Emden in. “Ik wilde even herstellen achter hem, maar in mijn oortje hoorde ik ploegleider Adriaan Helmantel zeggen dat de tegenstand niet alleen uit Jos bestond. Toen ben ik er nog volle bak voor gegaan. Zondag hoop ik hier nog een mooie wedstrijd te rijden. Of zelf een sterke prestatie neerzetten of – als de kans zich niet voordoet – een ploeggenoot aan de winst helpen.”

Stef Clement toonde zich een sportief verliezer. " Het hoogste niveau van de wereld heeft hier gestreden en de beste heeft gewonnen. Ik verlies hier liever van een goede Tom Dumoulin, dan dat ik win en iedereen roept dat dit komt dat hij op het NK niet goed was. Complimenten voor de organisatie hier in Montferland voor dit parcours." Robert Gesink vond zijn derde plek een opsteker richting de Tour maar had ook genoten. "De ploegleiding had het over het mooiste parcours in dertig jaar tijd waar het gaat om het NK Tijdrijden. Ik heb alleen maar goede reacties gehoord. Het is ook een mooi parcours en een mooi gebied. Mijn vorm is goed, maar het motiveerde me zeker extra dat ik hier in de eigen regio reed."

Ook Koen Bouwman was positief. "Ik heb onderweg wel honderd keer mijn naam horen schreeuwen. Totdat ik kapot ging na 38 kilometer, heb ik alles heel bewust mee gekregen. Deze prestatie is een mooie opsteker nadat het al zo goed ging in de Dauphiné. Ik ben echt sterker uit die wedstrijd gekomen en hoop me zondag in de wegwedstrijd opnieuw te kunnen laten zien."

Bron: NK Montferland

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl