Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Danny Stam: 'Titel is belangrijk voor ons'

Zaterdag 24 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Boels-Dolmans heeft met Amalie Dideriksen de wereldkampioene in huis en met Anna van der Breggen de olympisch en Europees kampioene. Toch werd de kersverse rood-wit-blauwe trui van Chantal Blaak ook met veel gejuich ontvangen in het kamp van Boels-Dolmans.

"Voor een team met Nederlandse hoofdsponsors is de Nederlandse titel heel belangrijk.Het was ons nog nooit gelukt, daarom is het prettig dat we nu het goud pakken op het Nederlands Kampioenschap. Het blijft toch een lastige wedstrijd om te winnen, ook als je met drie sterke rensters start. Naast Chantal hadden we met Anna van der Breggen en Amy Pieters nog twee troeven. Je moet ook een beetje geluk hebben. Toen die groep weg reed, zag ik wel direct kansen. Chnantal is gewoon een afmaker in dat gezelschap. Ik heb geprobeerd haar een beetje rustig te houden, dat ze niet te gek zou doen. Het viel me op dat de anderen in de groep er direct volle bak tegen aan gingen, dat was goed voor het slagen van de ontsnapping. Het enige nadeel is misschien dat we zoveel kampioenen hebben dat ons normale shirt nauwelijks te zien is, maar dat nemen we graag voor lief." 

Anna van der Breggen kon ook goed leven met de afloop. "Ik gun het Chantal van harte. Het was ideaal voor ons. We konden daarachter een beetje de achtervolging lam leggen door niet over te nemen, dat werkte goed. We hadden vertrouwen in een goede afloop."


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl