Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Maserati-fietsen hebben link met iconische modellen

Dinsdag 13 maart 2018

Products - Maserati en Montante hebben elkaar opnieuw gevonden. Onder de vlag van Maserati brengt het eveneens Italiaanse Montante een reeks single speeds op de markt.

Deze collectie racefietsen is gebaseerd op iconische automodellen van Maserati. Van elk exemplaar wordt een gelimiteerd aantal geproduceerd dat gelijk staat aan het bouwjaar van het desbetreffende model. De fietsen zijn vanaf nu te bestellen bij de officiële Maserati-dealers (vanaf €1.475).

Er is in eerste instantie gekozen voor vier single speeds waarvan het ontwerp ontleend is aan historische Maserati’s: de 250s (1957), 450s (1957), 3500 GT (1957) en Ghibli (1967). Elke fiets weerspiegelt het desbetreffende automodel en bouwjaar. Ter hoogte van de boven- en balhoofdbuis zit bij alle vier uitvoeringen een metallic plaat. Daarop staat de naam van de Maserati waarop de fiets is geïnspireerd, evenals het bouwjaar van het model in kwestie.

Maserati heeft voor dit project bewust gekozen voor een samenwerking met Montante, omdat dit Siciliaanse bedrijf in staat is om vintage stijl, elegantie en sportiviteit op een dusdanige manier te combineren die past bij Maserati. Daarnaast hebben beide bedrijven veel overeenkomsten, zoals de Italiaanse wortels en het gevoel voor finesse. In 2011 brachten Maserati en Montante met de 8CTF ook al een single speed op de markt. Die limited edition (tweehonderd stuks) was geïnspireerd op de Maserati waarmee Wilbur Shaw in 1940 de Indianapolis 500 won. Hij zette tweehonderd ronden neer.

Foto: MaseratiEerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl