Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Volharding wint opnieuw clubkampioenschap

Zaterdag 29 september 2018

Nederlandse kampioenschappen - Net als WV Noord-Holland bij de vrouwen haar titel prolongeerde op het NCK in Dronten, heeft ook de A-ploeg van UWTC de Volharding haar Nederlandse titel geprolongeerd.

Met maar liefst een gemiddelde van 53.340 km per uur, raasden Luuc Bugter, Jarno Gmelich Meijling, Marten Kooistra, Etienne van Empel, Jos van Emden en Nils Eekhoff na ongeveer 52 kilometer naar de overwinning.

Op zestien seconden achterstand werd ZWC D.T.S. tweede en derde werd WV de Jonge Renner op 55 seconden achterstand. WV Schijndel werd vierde op 1.18 achterstand en negen seconden daarachter werd BEAT Cycling Club vijfde. Waar de organiserende vereniging WV De IJsselstreek vorig jaar nog negende werd, reden ze nu naar een mooie zevende plaats op een kleine twee minuten achterstand.

Ploegleider Erik van Oers van De Volharding kon tevreden zijn." Het draaide als een trein met Jos van Emden natuurlijk als motor, maar ook vijf andere hele goede mannen. Spannend werd het in de finale toen de eindtijd van DTS bekend was en wij voelden toch dat we tot de finish vol moest rijden. Op De Jonge Renner hadden we goed zicht, dus daarvan wisten we dat dat wel goed zat. Maar het feit dat we tot kilometer veertig met zes man bleven draaien geeft ook aan dat alle renners van hoog niveau waren."

Bij de jeugd ging de winst naar Westland Wil Vooruit, zij waren te sterk voor WV Noord-Holland die tweede werd en AR&TV de Adelaar, die genoegen moest nemen met de derde plaats.

Het overall-klassement (categorie A t/m D) werd gewonnen door WV Schijndel, voor WV de Jonge Renner en WTC de Amstel. Vierde werd NWV Groningen en vijfde GRC Jan van Arckel.