Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Veld: Bentveld, Brinkman, Nijland, Groenen en Minkhorst

Zaterdag 12 januari 2019

Nederlandse kampioenschappen - Leonie Bentveld is in Huijbergen Nederlands kampioene veldrijden bij de nieuwelingen-meisjes.

De Friezin gold als grote favoriete nadat ze al zeventien keer gewonnen had dit seizoen. In de tweede ronde reed Bentveld weg bij Mirre en Senne Knaven en soleerde naar de winst.

Mirre Knaven veroverde het zilver, Senne Knaven won het brons.  

Foto: © Sportfoto

Reactie en top 10

Bij de nieuwelingen won Joost Brinkman, die lang samen reed met de latere nummer twee en drie maar hen halverwege de wedstrijd wist af te schudden. Cas Janssen werd tweede, Bailey Groenendaal legde beslag op de derde plaats. Daarmee kregen alle renners die de wedstrijd gedomineerd hadden een plek op het podium.

Reactie en top 10

Bij de masters  50+ ging de zege naar Ben Minkhorst, die na enkele jaren van afwezigheid het crossen met succes oppakte. De Achterhoeker reed lang met grote voorsprong vooruit, maar had uiteindelijk niet veel meer over op nummer twee Watze Vroom. Frank Groenendaal werd derde in Huijbergen.

Reactie en top 10

Bij de masters 40+ heroverde Maarten Nijland de nationale titel. De oud-prof schudde halverwege de wedstrijd Maikel Govaarts af, die het zilver won. Brons was voor Edwin Raats. Nijland stond een jaar geleden het rood-wit-blauw af aan Erik Dekker. Die ontbrak door een blessure.

Reactie en top 10

Bij de amateurs/sportklasse won Klaas Groenen. Titelverdediger Yannick Runhart moest genoegen nemen met de tweede stek. Niels Wubben won het brons. Runhart had de beste start, maar Groenen kwam vanuit de achtergrond opzetten. Na enige tijd samen te hebben gereden, reed de nieuwe kampioen weg van de uittredend winnaar van het NK.

Reactie en top 10


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl