Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vader naar Nederlandse MTB-titel

Zondag 21 juli 2019

Nederlandse kampioenschappen - Milan Vader is in Sittard Nederlands kampioen mountainbike bij de elite geworden. Het is zijn eerste nationale titel in deze categorie. 

Vader volgt Mathieu van der Poel op.

De kampioen kreeg lang tegenstand van David Nordemann, maar die moest toch meer en meer marge toestaan. Nordemann werd tweede, Hans Becking derde.

"Ik was gebrand op deze titel, startte voor mijn gevoel wel in de favorietenrol en dan is het super als je het ook waar kunt maken. Dit is min of meer mijn thuisparcours, want ik woon ook deels op Watersley. Heel bijzonder om hier mijn eerste titel bij de elite te veroveren. De afgelopen twee jaren kon ik me niet echt in de strijd om het goud mengen, maar vandaag was ik gelukkig de sterkste. David Nordemann zat nooit ver weg, maar ik kon het ook wel gecontroleerd uitrijden uiteindelijk." 

Van der Poel ontbrak dit jaar aan de start. "Ja, dat geeft een dubbel gevoel. Het is goed dat Mathieu zoveel media mee neemt naar de MTB-evenementen, maar aan de andere kant rijd ik een groter MTB-programma en zal het rood-wit-blauw zo vaker te zien zijn." Vader richt zich nu op het EK. "Daar zou ik me met een plek bij de eerste tien kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. Dus ik kan de titel niet vieren, de focus moet direct weer terug."

foto (c) Dick Soepenberg

 

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl