Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NWVG en De Amstel naar winst bij NCK Dronten

Zaterdag 28 september 2019

Nederlandse kampioenschappen - WTC De Amstel heeft het Nederlands Club Kampioenschap voor elite-vrouwen gewonnen. De formatie uit Noord-Holland bleef Pavé 76 (tweede) en DTS (derde) voor. De winnende formatie van vorig jaar - WV Noord-Holland - ontbrak deze editie. NWVG won bij de mannen .

De winnende ploeg bij de vrouwen reed met Riejanne Markus (CCC-Liv), Femke Markus (Parkhotel Valkenburg), juniore Rosan Koper en Lieske Coumans. "Echt met rensters van de eigen club. Zelf ben ik al vanaf dat ik fiets lid van deze vereniging. Dat maakt het wat mij betreft ook leuk. We rijden hier niet alleen met UCI-vrouwen, maar ook met een juniore en een amateur-renster. Voor mij een mooi moment elk jaar om iets terug te doen voor mijn club."

Markus stond vorige zondag nog met een regenboogtrui om de schouders na afloop van het WK Team Relay in Yorkshire. "Daardoor had ik niet altijd kunnen mee trainen met de anderen, maar het liep vandaag toch goed. Door de wind kon je niet echt op je stuur gaan liggen en ook niet te dicht op elkaar rijden. We gingen voor een podiumplaats na onze verrassende tweede stek van vorig jaar. Geweldig dat het lukt om te winnen. Voor mijzelf een prachtige afsluiting van een seizoen waarin ik weer een stap kon maken. Behalve over mijn gouden medailles op EK en WK ben ik ook heel blij met mijn vijfde plek op het NK Tijdrijden achter vier sterke specialisten."  

Bij de mannen wisten Bert-Jan Lindeman (Jumbo-Visma), Adrie Lindeman (John Deere-NWVG), Elmar Reinders (Roompot-Charles), Hartthijs de Vries (Vlasman), Rick Ottema (Metec-TKH) en Justin Timmermans (Roompot-Charles) naar de nationale clubtitel te rijden. De ploeg van  NWV Groningen hield WV De IJsselstreek (tweede) en WV De Jonge Renner van de titel te houden. Bert van der Tuuk was als ploegleider actief bij de winnende ploeg. "We schrijven historie met deze zege, want onze club won nog nooit het NCK, in mijn ogen toch een historisch en uniek wielerevenement. Het is natuurlijk mooi om een aantal profs bij je club te hebben, maar ze zijn maar zelden allemaal inzetbaar en samen trainen is ook niet altijd haalbaar richting zo'n NCK. Maar dit jaar konden we onze drie profs en twee continentale renners inzetten. Ze bleken goed aan elkaar gewaagd. Onderweg zag ik aan de snelheid - soms boven de zestig kilometer per uur - dat we goed bezig waren. Onderweg bij het tussenpunt hadden we een kleine marge op De IJsselstreek, maar die hielden we wel tot het einde vol. Heel mooi om hier de zege te behalen."

Bij de nieuwelingen/junioren ging de winst naar Willebord Wil Vooruit, die De Jonge Renner (tweede) en De Amstel (derde) mee kregen op het podium. WV De Jonge Renner werd overall-winnaar van het NCK. 

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl