Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Del Grosso wint NK veldrijden voor junioren (+video)

Zondag 12 januari 2020

Nederlandse kampioenschappen - Tibor del Grosso won het NK veldrijden bij de junioren. De renner uit Eelde maakte zijn favorietenstatus meer dan waar.

De strijd om zilver en brons was spannender. Uiteindelijk was het Lucas Jansen die won voor Danny van Lierop. Al deze renners zijn eerstejaars junioren.

"Ik kwam hier om te winnen. Ik denk dat ik gezien het seizoen ook met die verwachting mocht starten. Na een goed wegseizoen - waarin ik bij de nieuwelingen Nederlands kampioen op de weg was geworden - ging het eigenlijk vanaf het begin heel goed. Ik merkte vandaag dat ik opnieuw iets beter was dan de rest. Het was voor mij een kwestie van geen fouten maken en geconcentreerd blijven. Maar het was niet zo dat ik me vanaf de start al rijk rekende, pas in de laatste honderden meters durfde ik me kampioen te wanen."

Del Grosso focust nu op het WK dat over drie weken in Zwitserland wordt verreden. "Eigenlijk start ik zonder veel druk als eerstejaars. Maar in de wereldbekers eindig ik soms richting het podium, zo was ik vierde in Zolder, het zou mooi zijn als zo'n hoge klassering er op het WK ook in zit."

1. Tibor del Grosso, 2. Lucas Janssen, 3. Danny van Lierop, 4. Hugo Kars, 5. Twan van der Drift, 6. Bailey Groenendaal, 7. Joppe de Heij, 8. Joost Brinkman, 9. Tom Schellekens, 10. Jordi van Heijst


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl