Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK junioren, nieuwelingen, beloften en EZC verplaatst

Woensdag 01 april 2020

Nederlandse kampioenschappen - De KNWU en organisator Courage Events hebben een mogelijke alternatieve datum voor het NK wielrennen gevonden in augustus.

Zeker is dat de nieuwelingen, junioren, nieuweling-meisjes, junior-vrouwen, beloften en elite-zonder-contract op zijn vroegst op die data hun titelstrijd afwerken. Bij de elite staan de data van 19 en 20 juni voorlopig ingevuld met een uitwijkmogelijkheid naar augustus.

De nieuwe data zijn dan 7 tot en met 10 augustus.

Met deze plannen anticiperen de organiserende partijen op het coronavirus en de impact daarvan op de wielersport.  En benadrukt men dat momenteel van het verrijden van wielerwedstrijden geen sprake is. Zowel de KNWU als Courage Events beklemtonen dat op dit moment alle aandacht ligt op bestrijding van het virus en het oplossen van de negatieve gevolgen voor met name gezondheid en de verdere impact op het dagelijks leven van de Nederlanders.

Mocht het vanuit landelijk beleid mogelijk zijn deze zomer de sportieve activiteiten te hervatten, dan is naast de huidige datum ook voor het complete Nederlandse Loterij NK Wielrennen het genoemde weekeinde van 7 tot en met 10 augustus in beeld. Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events: “Wij willen kunnen anticiperen op en meebewegen met de ontwikkelingen die komen gaan. In het geval dat het kampioenschap in juni niet plaats kan vinden, dan hebben we een alternatief.

Directeur Thorwald Veneberg van de KNWU wil voorop stellen dat ten tijde van deze coronapandemie sport bijzaak is. “Binnen de mogelijkheden die we hebben en met begrip voor de genomen maatregelen houden we verschillende opties open en proberen we daarnaast zo duidelijk mogelijk te zijn. Daarmee willen we alle betrokkenen laten weten dit vraagstuk te bestuderen in een nog altijd onzekere toekomst .”

Foto: © Sportfoto

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl