Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jansen organiseert NK Tijdrijden tot en met 2023

Vrijdag 05 juni 2020

Nederlandse kampioenschappen - De KNWU is met Jansen Event Sportmanagement uit Sleen overeen gekomen dat dit bureau niet alleen in 2020, maar ook in 2021, 2022 en 2023 zorg draagt voor de organisatie van het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden.

De nationale titelstrijd tegen de klok vindt dit jaar plaats in Emmen, alle partijen zoeken naar een nieuwe datum voor dit NK. Binnenkort hoopt men dit meer concreet te maken, zeker is nu alleen dat dit wedstrijdmoment na 1 september zal liggen. Wim Jansen van Jansen Event Sportmanagement heeft goede hoop in samenspraak met de gemeente, de betrokken veiligheidsregio en de KNWU binnenkort een datum voor het Nederlandse Loterij NK tijdrijden 2020 te kunnen presenteren. Deze gaat van start in dierenpark Wildlands in Emmen.

“De organisatie is met de gemeente Emmen in gesprek om een geschikte datum te vinden. Uiteraard zijn we hierbij in grote mate afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen” zegt Jansen daar over. Deze week zijn Henk van Beusekom als manager wedstrijdsport van de KNWU en Wim Jansen van Jansen Event Sportmanagement een nieuwe driejarige verbintenis overeen gekomen voor de organisatie van het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden voor 2021, 2022 en 2023. Het contract is ondertekend op het bondsbureau van de KNWU op Papendal.

Waar in 2020 de organisatie zorg draagt voor de nationale titelstrijd voor alleen de elite-mannen, elite-vrouwen en beloften, wordt het evenement de jaren daarna ook opengesteld voor de nieuwelingen en junioren (m/v). Het kampioenschap voor deze jongerencategorieën werd in 2019 al in Emmen verreden en ook toen georganiseerd door Jansen Event Sportmanagement. Wim Jansen is blij en trots dat zijn bureau de komende jaren het Nederlandse Loterij NK tijdrijden mag organiseren voor de KNWU.

"Het afgelopen decennium is door ons veel ervaring opgedaan met de organisatie van tijdritten. Te denken valt aan eerdere twee edities van het NK tijdrijden in Emmen (2015 en 2012) en de Topcompetitie-tijdritten in Emmen en Vaals. Op de edities na 2020 is momenteel nog geen locatie te plakken, maar wel zijn er positieve gesprekken gaande met enkele kandidaat-gemeenten. We zijn als KNWU blij, juist in deze voor organisatoren lastige tijden, een langdurige overeenkomst aan te kunnen gaan. We hechten veel waarde aan de discipline tijdrijden, waarin de Nederlandse wielrenners zeer succesvol waren de afgelopen jaren, en zien dit evenement nu voor langere tijd gewaarborgd. We gaan proberen het NK tijdrijden de komende jaren samen tot een succes te maken."

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl