Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Begrip voor afwezigheid Tourrenners op NK

Maandag 17 augustus 2020

Nederlandse kampioenschappen - De Tourrenners zullen zondag niet aanwezig zijn op het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de VAM-berg. De KNWU en organisator Courage Events tonen begrip.

Waar bij de vrouwen op zaterdag 22 augustus een deelnemersveld verwacht mag worden waarin praktisch alle sterren van het vaderlandse peloton acte de presence geven, ontbreken een dag later bij de mannen naar verwachting alle Nederlandse deelnemers aan de Tour de France.

Normaal gesproken frustreert dat een organisator wel eens, dit keer is er bij Courage Events begrip. Rondhuis: “We hebben dit jaar te maken met een uitzonderlijke situatie, waarbij wij maar ook andere organisatoren blij zijn überhaupt weer een wedstrijd te mogen organiseren. Zoals het Nederlands kampioenschap voor onze continentale teams en sommige renners van pro continentaal niveau van groot belang is om zich aan het publiek te tonen, moet de Tour de France het fors ingekorte seizoen van de WorldTour-teams nog enigszins kleur geven. Met alle maatregelen ter bestrijding van Covid-19 is het voor onze Tourrenners niet mogelijk hun verplichte ‘teambubbel’ in Frankrijk te verlaten en er zal ook angst zijn om na een uitstap naar Nederland het gastland van de Tour wellicht niet meer in te komen, als er bepaalde maatregelen aangescherpt worden. Daar kun je niet anders dan begrip voor hebben.

Op de voorlopige deelnemerslijst staan onder anderen Mathieu van der Poel (kampioen 2019), Sebastian Langeveld (2014), Ramon Sinkeldam (2017) en Niki Terpstra (2010, 2012 en 2015) genoemd, net als een aantal profs van de Nederlandse WorldTour-ploeg Jumbo-Visma. Al is in het geval van Terpstra het afwachten hoe zijn lijf op zijn rentree in de Tour de Wallonie reageert. KNWU-directeur Thorwald Veneberg: “We zijn ervan overtuigd dat we op dit Nederlandse Loterij NK Wielrennen een kampioen krijgen die niet op de erelijst zal misstaan. Het gevecht om het rood-wit-blauw zal ook dit jaar boeien. We organiseren dit NK op verzoek van teams en sponsors, die op deze manier nog media-aandacht kunnen genereren in dit bijzondere jaar.”

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl