Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Preview NK: Een moeilijk te voorspellen titelstrijd

Woensdag 19 augustus 2020

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de VAM-berg kan dit weekeinde dan toch door gaan. CyclingOnline.nl keek voor organisator Courage Events vooruit naar de nationale titelstrijd. De conclusie van belofte Adne Koster en Amy Pieters? "Het is moeilijk te voorspellen."

Een kanshebber benoemen voor de beloftenwedstrijd op vrijdag? Koster vindt het lastig en schuift alvast niet zichzelf in de favorietenrol. “Titelverdediger David Dekker is denk ik een kandidaat voor de winst, ook gezien zijn voorseizoen. Maar verder hebben we dit jaar weinig gekoerst en ook weinig tegen elkaar gereden. Zijn dezelfde jongens in vorm in vergelijking met de periode voordat de boel op slot ging? Of heeft iemand de afgelopen maanden heel goed gebruikt om zich in vorm te rijden? Dat zijn de vragen waar we antwoord op moeten krijgen op vrijdag 21 augustus." Hij vraagt zich ook af wat het beste wedstrijdverloop gaat zijn. “Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat we met een peloton naar de laatste kasseienklim gaan om te sprinten voor de winst, aan de andere kant is het ook lastig om weg te komen op deze ronde. Maar mijn gok is dat er een selecte groep weg rijdt in de finale met de beste renners in koers en dat die gaan uitmaken wie het rood-wit-blauw een jaar mag dragen. "

Eerste wegkoers 2020 

Ze kent als oud-winnares van de Ronde van Drenthe de VAM-berg op haar duimpje. Maar toen ze onlangs na een baantraining in Assen het rondje van het Nederlandse Loterij NK wielrennen kwam bekijken, realiseerde Amy Pieters zich dat er toch ook veel verschillen zijn met de route die hen dan wordt voorgeschoteld.  “Het parcours is compact en daardoor heel anders dan het kampioenschap in voorgaande jaren was. In de Ronde van Drenthe rijd je vier keer de klim op en zit er meer tijd tussen de beklimmingen. Nu is dat iets van twintig keer en is het parcours kort en heel technisch. Het is leuk en uitdagend, maar het maakt het ook onvoorspelbaar. Ik weet niet goed hoe mijn vorm zich verhouden gaat ten opzichte van de anderen. En is het iets voor een klimster, een klassieke renster of een sprintster? Dit kampioenschap zal het echt moeten uitwijzen. Normaal rijd je een soort sprint de VAM-berg op en kun je langer herstellen. Nu zullen de klimmen wellicht meer doorwegen."

Foto: © Sportfoto

Voor de gehele interviews, voorbeschouwingen, wedstrijdinfo en deelnemerslijsten klik op de banner bovenin de pagina.

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl