Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse titel voor Vinke en Abma

Zondag 13 september 2020

Nederlandse kampioenschappen - Nienke Vinke is Nederlands kampioene tijdrijden geworden.  Zilver ging naar Nina Maathuis, derde werd Mirre Knaven. Elmar Abma won bij de nieuwelingen. 

Voor de kersverse kampioene Nienke Vinke was dit haar eerste rood-wit-blauwe trui uit haar loopbaan. "Het is een gek seizoen geweest met weinig wedstrijden, dat maakte het lastig om in te schatten waar ik kon eindigen. Nina Maathuis was vorige week sneller dan mij op Watersley en ik was er een beetje van uit gegaan dat ik hier weer achter haar zou eindigen. Maar het werd goud, een mooie opsteker in dit korte seizoen. Ik rijd hierna nog de Omloop van Noord-West Overijssel, maar daarna is het alweer gedaan met het wegseizoen en ga ik het veld in. Maar deze titel maakt veel goed."

Abma maakt status waar

Bij de nieuwelingen maakte Elmar Abma zijn favorietenrol waar. De Fries - rijdend voor De Adelaar - hield Vincent van Dorp achter zich. Jelle Boonstra kwam het brons ophalen in het Brabantse land. "Ik startte hier om de titel te veroveren en waarschijnlijk was ik ook wel teleurgesteld geweest als het niet gelukt was om te winnen. Maar aan de andere kant kun je ook pech hebben. Vorig jaar viel ik in de tweede bocht en was het NK al voorbij voor me. We hebben de afgelopen tijd vooral veel tijdritten gereden, bij mijn club, maar ook in Friesland. Om zo - zonder wedstrijden - het plezier te behouden én ook toch weer verder te verbeteren. Ik ben heel blij dat ik hier nu goud win op dit NK. Het was een bijzonder seizoen. Hierna heb ik nog twee wedstrijden staan."

Nieuweling-meisjes:

1. Nienke Vinke 20.26, 2. Nina Maathuis 0.37, 3. Mirre Knaven 0.47, 4. Nienke Veenhoven 1.01, 5. Anna van der Meiden 1.10, 6. Zoe van Velzen 1.15, 7. Britt de Grave 1.21, 8. Pem Hoefmans 1.48, 9. Birt Kerste 1.50, 10. Indy Verwaarst 1.54

Nieuwelingen:

 1. Elmar Abma (20.21, 2. Vincent van Dorp 0.07, 3. Jelle Boonstra 0.27, 4. Pepijn Veenings 0.44, 5. Maxime Duba 0.48, 6. Marvin Peters 0.52, 7. Justus Willemsen 0.57, 8. Mees Vlot 0.59, 9. Stef Koning 1.05, 10. Thom van Merwaarden 1.08

Foto's: © Sportfoto en CyclingOnline.nl


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl