Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Tijdrijden: Van der Breggen wereldkampioen

Donderdag 24 september 2020

WK Wielrennen - Het WK Tijdrijden in Imola heeft de eerste wereldtitel tijdrijden opgeleverd voor Anna van der Breggen.

Ellen van Dijk won brons, Marleen Reusser veroverde zilver. Titelverdedigster Chloe Dygert kwam onderweg ten val en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Het WK tijdrijden was haar eerste wedstrijd.

Anna van der Breggen heeft weer een belangrijk doel van haar lijst kunnen afvinken. " Het betekent heel veel voor me dat ik nu wereldkampioene ben. Deze titel wilde ik heel graag en ik ben heel blij met deze trui. Door dit gekke seizoen - waarin we door Covid-19 niet veel wedstrijden hadden op een gegeven moment - heb ik veel tijd gehad om aan mijn positie, mijn techniek te werken. En eerlijk gezegd ben ik het steeds leuker gaan vinden, waar het eerst vaak een verplicht nummer was tussen de andere trainingen en wedstrijden door. Dat Chloe Dygert valt, is natuurlijk zuur voor haar. Ze heeft alles op dit WK gezet en als sporter voel ik met haar mee. "

Ellen van Dijk was niet helemaal content met brons: " Ik baal achteraf dat ik te traag gestart ben. In de tweede ronde deed ik nauwelijks voor Anna onder. Ik rijd zonder oortje en zonder powermeter. Ik wilde wat overhouden voor de tweede ronde, maar achteraf heb ik mezelf te kort gedaan. Maar ik kom van ver na mijn bekkenbreuk van vorig jaar."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl