Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten stunt met goud op WK

Zaterdag 24 september 2022

WK Wielrennen - De wereldtitel bij de elite-vrouwen ging verrassend naar Annemiek van Vleuten, die eerder al in Harrogate (2019) naar het goud reed in de wegwedstrijd.

Van Vleuten startte met een breukje in haar elleboog en had daar wel degelijk last van. Ook cijferde ze zich onderweg in dienst van Vos, die uiteindelijk niet kon volgen toen de koers in de finale ontplofte. Maar toen in de slotkilometer Van Vleuten met enkele anderen een gaatje dichtte naar de eerste groep, twijfelde de Gelderse niet en reed er in één streep voorbij.

Ze haalde het net voor Lotte Kopecky die naar het zilver sprintte, Silvia Persico greep brons.

Annemiek van Vleuten rijdt daarmee haar laatste seizoen in de regenboogtrui.

Ze kon het zelf nauwelijks geloven. ''Ik wachtte op Marianne in die groep voorin, maar ze kwam niet terug. Ik wist dat ik één kans had om te winnen en dat was aanvallen van achteruit, want sprinten had geen zin. Ik wist weg te komen, maar ik rekende erop dat ze me nog voorbij zouden komen. Dat gebeurde niet. Ik had hele andere plannen met deze dag voordat ik viel, ik wilde al vroeg aanvallen net als Harrogate. Het is weer een titel met een verhaal. Ik ben heel blij dat ik de trui nog eens dragen mag. De vorige keer droeg ik die in het COVID-jaar 2020 en ik hoop er nu nog meer van te kunnen genieten. Het was een hel vandaag, maar het was het waard.''

Foto: © SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl