Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Tijdrijden: Dumoulin tiende

Vrijdag 25 september 2020

WK Wielrennen - Tom Dumoulin is op het WK tijdrijden in Imola tiende geworden. De wereldtitel ging naar de Italiaan Ganna.

Wout van Aert (tweede) en Stefan Kung (derde) gingen mee op het podium. Dumoulin was voor een medaille gekomen en kon niet tevreden zijn "Ik wist al na een paar minuten dat het hem niet ging worden. Ik had gewoon geen goede benen. Ik wist dat het verschil in het eerste deel gemaakt moest worden. Toen heb ik een beetje over de limiet gereden in de hoop dat er nog iets wonderlijks zou gebeuren met mijn benen in het tweede deel. Maar dat is tegen beter weten in. Ik heb alles gegeven. Het zal de vermoeidheid van de Tour zijn, ik zou anders geen andere reden weten."

Jos van Emden wist bij zijn finish al dat een absolute topklassering er niet in zou zitten. De Nederlands kampioen tijdrijden noemde het parcours lastig. “Het loopt toch ook lichtjes bergop in het begin en dan heb je zoveel wind tegen. Het is moeilijk om een ritme te vinden in het begin. Het is een kwestie van werken. Ik denk dat de Tourrenners echt in het voordeel zijn omdat zij op de terugweg door kunnen schakelen. Dat lukte mij niet, daar kreeg ik de snelheid niet zo hoog als ik wilde.  Op de terugweg kun je boven de zestig halen, maar dat ik ook onder de zestig kwam dat had niet gemogen. 

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl