Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

In Memoriam Cock van der Hulst

Dinsdag 24 november 2020

National - Op 21 november is  voormalig Nederlands kampioen veldrijden Cock van der Hulst (1942) overleden. Hij was ook nog winnaar van brons op het WK veldrijden in 1968 én erevoorzitter van de  Leidse Ren-en Toervereniging Swift geweest.

De club meldt: "Hij was een van de beste veldrijders die Nederland gekend heeft. Hij was zes keer Nederlands kampioen in de jaren 1968-1980." Twee keer was dat bij de elite-mannen. "In 1968 stond hij bij de wereldkampioenschappen op het podium samen met Rogier de Vlaeminck, wereldkampioen en Peter Frischknecht. Naast zijn sport was Cock vice-voorzitter van Swift. In 1979 werd hij voorzitter. Hij was de grote man in de verhuizing van de Waard naar de Bult. Zowel het huidige clubhuis als het naastliggende parcours, de Bult, zijn onder zijn voorzitterschap in 1984 gebouwd.  Het is nog steeds terecht dat hij één van de twee ere-voorzitters is van Swift. (Joop Riethoven is de andere ere-voorzitter)."

De naam Van der Hulst leeft in het wielerpeloton voort dankzij kleindochter Amber van der Hulst, die bij Parkhotel Valkenburg rijdt.

Met dank aan Wim van Duivenbode.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl