Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Wild kijkt uit naar rentree in Healthy Ageing Tour

Wild kijkt uit naar rentree in Healthy Ageing Tour

Dinsdag 09 maart 2021

Interviews - Kirsten Wild was al dertien keer ritwinnares in de Healthy Ageing Tour. Hoewel de openingsrit in Assen woensdag normaal spek voor haar bek zou zijn, is de Overijsselse terughoudend in haar ambities.

Ze reed in 2019 alleen de tiendaagse Giro Rosa op de weg en kampte vorig najaar en de winter die daarop volgde met de gevolgen van corona én een rugblessure. “Ik ben vooral blij dat ik weer een wedstrijd kan rijden, dat ik wedstrijdkilometers kan maken en weer eens in een peloton ga koersen. Ik denk dat ik sportief gezien nog niet te veel verwachten mag.”

De laatste etappe in de Healthy Ageing Tour 2019 – 2020 werd geannuleerd – kende Kirsten Wild als ritwinnares. Nummer dertien was binnen. De renster van WNT-Ceratzit heeft een goede band met de ronde. In één seizoen won ze zelfs vier van de zes ritten. ‘’Het is een ronde die me normaal gesproken goed ligt. Je moet altijd alert zijn in verband met de wind en dankzij mijn sprint heb ik al vaak kunnen juichen. Het is ook een wedstrijd die dicht bij huis plaats vindt, ik heb er wel een band mee.” Toch zou ze zichzelf verbazen als nummer veertien nog aan haar palmares wordt toegevoegd. Na dit wielerjaar – en vooral de Olympische Spelen in Tokyo – is ze van plan in de remmen te knijpen. ‘’Er zijn drie etappes. In de tijdrit ben ik benieuwd hoe het gaat en op de VAM-berg verwacht ik niet direct een kanshebber te zijn. Normaal zou de rit in Assen wat voor me zijn, maar ik denk dat ik sportief nog niet te veel verwachten mag. ”

De Giro Rosa was vorig jaar haar laatste maar ook enige wedstrijd op de weg. Ze wilde nog schitteren in wedstrijden als Gent-Wevelgem en Brugge-De Panne, maar een positieve coronatest gooide roet in het eten. Ze werd vervolgens ook echt ziek en kampte nog lang met de naweeën. ‘’Ik had al wat last van een rugblessure en dacht aanvankelijk dat het enige voordeel was dat die dan mooi zou verdwijnen. Maar op de één of andere manier versterkte het elkaar en zo was het – na het uitzieken – toch vaak afwachten of vermoeidheid of rugpijn roet in het eten zou gooien in de trainingen. In de aanloop naar deze wedstrijd heb ik op de baan en de weg een aantal goede trainingen kunnen afwerken. Maar het is natuurlijk afwachten hoe dat in een driedaagse wedstrijd gaat zijn. Maar het resultaat is nu ook niet wat telt. Het is belangrijk koersritme op te doen en een begin te maken met het traject richting het olympische baantoernooi in de zomer. Kilometers rijden, weer eens in het peloton koersen. Daar ben ik wel aan toe. Ik ben dan ook heel blij dat het de organisatie gelukt is deze wedstrijd op de kalender te houden, er is veel werk verzet, hopelijk dient het tot voorbeeld voor andere wielerkoersen in Nederland.”  (Roy Schriemer)

 

Foto: © Sportfoto

 

  Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl