Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse beloftentitel voor Tim van Dijke

Zaterdag 19 juni 2021

Nederlandse kampioenschappen - Het NK wielrennen is gewonnen door Tim van Dijke, die zijn tweelingbroer Mick en Casper van Uden (derde) mee op het podium kreeg.

Het NK   voor beloften kreeg de volgende uitslag:

Al in de beginfase reed een zevental weg dat de wedstrijd zou beheersen: Mick en Tim van Dijke, Lars Boven, Hidde van Veenendaal (Jumbo-Visma), Timo de Jong (VolkerWessels), Casper van Uden (DSM) en Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers).

Boven viel eerst aan en vervolgens weg uit de kopgroep. Tim van Dijke was de tweede die het in de slotronden probeerde. En de Zeeuw hield stand. Omdat broer Mick wegreed uit de groep daarachter konden de twee de uitslag van het NK Tijdrijden van afgelopen week omdraaien. Casper van Uden won vervolgens de oplopende sprint van de achtervolgers.

Tim van Dijke plaatste in de voorlaatste ronde de beslissende demarrage, die leidde tot de overwinning. ‘’Ik kan er eigenlijk niet over uit, heb deze overwinning te danken aan dit superteam. Dit was de beste wedstrijd in mijn leven. Ik kom na een zware blessure van heel ver. Om terug te komen moet je werken in de schaduw. Mick maakte de mooiste dingen mee op het moment dat ik keihard aan mijn herstel moest werken. Terwijl mijn maten aan het trainen waren had ik vanwege de hersenschudding pijn in mijn hoofd. Ik heb gedaan wat ik kon om positief te blijven. Deze overwinning op het NK is een beloning van het volhouden, maar zal nog even moeten bezinken. Ik ben er wel achter dat de wielersport de mooiste sport is die er voor mij bestaat. Ik neem nu even rust, dan ga we naar Slovenie en hoop ik tijdens de wedstrijden waar ook WT-ploegen aan de start staan verdere stappen te kunnen maken.’’ 

Mick: ‘’We hebben het ontzettend naar ons zin bij Jumbo-Visma, de sfeer in de ploeg is goed, iedereen rijdt voor elkaar. Nu winnen wij, maar de andere jongens kunnen ook zomaar een koers winnen. Nogmaals, dit doen we niet alleen, maar winnen samen, zoals ook nu is gebeurd. Het maakt mij niet uit wie er wint. De ploeg heeft er keihard voor gewerkt en ons de moraal gegeven waardoor we het uiteindelijk op een mooie manier hebben afgemaakt. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn.’’ 

Van Uden dacht dat het brons het hoogst haalbare was. "Natuurlijk wil je altijd winnen, maar je weet ook dat het wel heel lastig wordt om dat te realiseren met vier Jumbo's in een kopgroep. Op een gegeven moment moet je ook gokken en blij zijn dat je met het brons het NK kunt verlaten."

Beste clubrenner in Wijster was Joren Bloem.

Foto: Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl