Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Noord-West Overijssel is anders maar vertrouwd

Woensdag 08 september 2021

National - Op 25 september 2021 vindt de 49ste editie van de L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel plaats over een gewijzigd parcours.

Voor de derde keer is L&M Workwear de trotse hoofdsponsor van de Omloop, die inmiddels alweer haar 49ste editie heeft bereikt. Jacco Naberman, eigenaar van L&M Workwear: ‘’Ik vind de Omloop van Noordwest Overijssel een mooie race waar ik altijd met veel plezier naar kijk. Ik heb zelf affiniteit met de wielersport en ik ken de organisatoren van de Omloop persoonlijk. Dat zorgt toch voor een bepaalde gunfactor.”

Anders dan anders

Door de huidige coronamaatregelen is de koers net zoals vorig jaar in een ander jasje gegoten. Zo vindt de koers van oudsher plaats in april, maar dit jaar in september.“Normaal gesproken is de Omloop de ‘eerste koers’ van het jaar. Dat is het leukst, omdat je merkt dat iedereen dan enorm fanatiek is; vooral de nieuwelingen.” Vanwege de geldende corona-maatregelen heeft het bestuur de koers echter weer moeten verschuiven naar september. Naberman vervolgt: “Niet de eerste race van het jaar dus, maar wij zijn al heel blij dat de koers op deze manier tóch door kan gaan.” 

Unieke koers

Net als vorig jaar start de koers bij HEUTBOUW op het terrein in plaats van op het havenplein. Ook rijden de renners dit jaar een alternatieve route ten opzichte van de jaren vóór de coronamaatregelen. Naberman: "De route is anders, maar zéker niet minder leuk. Renners krijgen te maken met veel uitdagingen zoals dijkjes en kronkelige landweggetjes. Het continu veranderende landschap is echt mooi aan deze race.” Hij verheugt zich alvast op 25 september. “Als hoofdsponsor mag ik altijd meerijden in de juryauto. Dat is eigenlijk wel de mooiste positie, want dan kan ik de hele koers meebeleven”, sluit hij enthousiast af.

 

 

 

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl