Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NCK moet het dit jaar zonder grote namen stellen

Vrijdag 01 oktober 2021

Nederlandse kampioenschappen - Zaterdag wordt bij Biddinghuizen het Nederlands Club Kampioenschap gehouden. Dit jaar ontbreken de WorldTour-profs bij dit clubevenement bij uitstek.

In het verleden hielpen renners als Bert-Jan Lindeman, Wilco Kelderman en Jos van Emden hun club nog wel eens aan de zege, maar dit jaar zijn het vooral de continentale en beste clubrenners die hun club naar een topklassering moeten stuwen. Met in de A-klasse ongetwijfeld een nieuw gevecht tussen de nummers één en twee van 2019 (de editie van 2020 werd op het laatste moment geschrapt): de NWV Groningen en De IJsselstreek. Maar ook De Jonge Renner, WV Noord-Holland en VolkerWessels zullen zich in de strijd om de medailles kunnen mengen.

Bij de vrouwen zijn wel enkele rensters uit UCI-teams present, zoals Natalie van Gogh, tegenwoordig rijdend voor WV Schijndel, waarmee één van de favorieten genoemd is. De concurrentie komt onder meer van Pavé en van De Kannibaal.

Bij zowel de mannen als de vrouwen is de overvolle kalender de reden voor het ontbreken van de profs van naam. Dit weekeinde zijn de vrouwen- en manneneditie van Parijs-Roubaix en de Munsterland Giro voorzien. Ook wordt er gereden op Kroatische, Italiaanse, Franse en Noorse bodem.

Hier vind je alle deelnemers. CyclingOnline doet zaterdag verslag vanuit Flevoland.

 

Foto: Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl