Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Meiden soleert naar goud op NK

Zaterdag 30 oktober 2021

Nederlandse kampioenschappen - Anna van der Meiden is op de VAM-berg Nederlands kampioene bij de junior-vrouwen geworden.

In de voorlaatste ronde reed medevluchtster Nienke Vinke lek waardoor de weg naar de tweede titel van dit seizoen open lag. Eerder won ze het NK Tijdrijden.

Nienke Vinke won het zilver, brons ging naar Lisa van Belle. Halverwege de wedstrijd reden deze drie rensters weg uit een al  fors uitgedund peloton. Van der Meiden en Vinke maakten de  sterkste indruk, maar het was materiaalpech die doorslaggevend bleek.

''Dat was jammer natuurlijk'' erkende Van der Meiden na afloop. ''En niet alleen omdat ik toen solo door moest in de wind en regen. Het was natuurlijk mooier geweest om er samen voor te strijden. Maar natuurlijk ben ik wel blij met deze trui. Ik ben nu Nederlands kampioene op de tijdrit en op de weg en omdat ik eerstejaars ben, mag ik ook nog een seizoen lang in het rood-wit-blauw rijden. Ik doe de trui niet meer uit.'' Vandaag was loodzwaar. ''De VAM-berg gaat in het verloop van de wedstrijd echt doorwegen, maar zeker onder deze omstandigheden. Gelukkig ben ik dit seizoen sterker geworden, vooral ook in het klimwerk. Ik kijk uit naar volgend jaar, waarin ik hoop ook internationaal voor de medailles te kunnen strijden'' aldus de renster van WV Schijndel.

1. Anna van der Meiden

2. Nienke Vinke

3. Lisa van Belle

4. Nienke Veenhoven

5. Iris Timmermans

6. Scarlett Souren

7. Cecilia van Zuthem

8. Britt Kerste

9. Karlijn Koops

10. Kristy Ton


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl