Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schaper imponeert met titel op VAM-berg

Vrijdag 24 juni 2022

Nederlandse kampioenschappen - Joeri Schaper is in Wijster Nederlands kampioen geworden bij de nieuwelingen.

Nadat de renner uit Bergen (Noord-Holland) elke ronde al stevig aan de boom schudde, wist hij ook in de slotronde als eerste boven te komen. Senne Romijn werd tweede, derde was Jente Derksen.

''Het was een lastige ronde om weg te komen, maar ik wilde de wedstrijd wel hard maken. Op de beklimmingen voelde ik me sterk. Maar je moet natuurlijk afwachten of sommige renners zich hebben weten te verstoppen onderweg. Gelukkig kon ik de titel binnen halen. Daar ben ik heel blij mee en trots op.'' Aan het begin van het jaar won Schaper al overtuigend de Omloop van Noord-West Overijssel. ''Daarna volgden een aantal sterke klasseringen, maar winnen zat er niet vaak in. Mooi dat het nu juist hier wel lukte.''

Senna Remijn was niet ontevreden over zijn tweede plaats. ‘’Als ik het iemand gun, dan is het Joeri’’, stelde de 16-jarige inwoner van het Zeeuwse Wolphaartsdijk. ‘’Het was een hectische koers waarin er redelijk hard werd doorgereden, want normaal valt het dikwijls stil. Joeri en ik hebben veel samengewerkt. In de laatste bocht moest ik door een foutje van mijn voorganger vol in de remmen, waardoor ik zevende lag. Ik zette aan en ging in de klim iedereen voorbij, maar ik kon de laatst, niet meer pakken.’’ De hoge klassering van Senna Remijn kwam op het NK niet zomaar aanwaaien, want internationaal staat de Zeeuw eveneens zijn mannetje. ‘’Ik ben met een etappeoverwinning in Tsjechië tweede geworden in het eindklassement en won de groene trui, ik heb in Duitsland groen, geel, de bergtrui en twee ritten gewonnen en ook nog een paar criteriums.’’ Senna Remijn rijdt vervolgens in de komende periode wedstrijden in Luxemburg en Spanje. 

Uitslag


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl